Вирощування мікрозеленіПідготувала: вчитель технологій. Замулинецького ліцею. Луканюк Ольга Дмитрівна
Номер слайду 2
Що таке мікрозелень, її користь. Мікрогрін – це молоді паростки овочевих рослин і трав. Мініатюрна зелень містить підвищену кількість вітамінів, мінералів, амінокислот. Знаходячись на старті свого розвитку містить максимум поживних речовин. Вживання мікрозелені в їжу насичує нас вітамінами, дає запас енергії, сприяє очищенню організму. Вирощування мікрозелені займає від 7-14 днів. Ми отримуємо екологічно чистий і органічний продукт.
Номер слайду 3
Матеріали для роботи
Номер слайду 4
День 1 У пластикову коробочку кладемо спеціальний килимок з мікроелементами та добривами, змочуємо його водою з розпилювача та густо висіваємо насіння). Накриваємо харчовою плівкою для збереження вологості і кладемо в темне і тепле місце(біля батареї).
Номер слайду 5
День 2 Догляд. 1-2 рази в день поливаємо насіння з розпилювача і на ніч знову накриваємо плівкою. Кладемо в темне і тепле місце(біля батареї).
Номер слайду 6
День 3 Насіння починає проростати. 1-2 рази в день поливаємо насіння з розпилювача і на ніч знову накриваємо плівкою. Кладемо в темне і тепле місце.
Номер слайду 7
День 4 З’явилися більш помітні молоді паростки. Перекладаємо на добре освітлене підвіконня, стежимо щоб на контейнер не попадали прямі сонячні промені. Поливаємо з розпилювача 1-2 рази в день(плівкою вже не накриваємо).
Номер слайду 8
День 5 Догляд. Поливати 1-2 рази в день. Стежити щоб килимок не пересихав.
Номер слайду 9
День 6 Догляд. Поливати 1-2 рази в день. Стежити щоб килимок не пересихав.
Номер слайду 10
День 7 Мікрозелень салату помітно підростає. Продовжуємо поливати 2 рази в день.
Номер слайду 11
День 8 Наближаємося до завершення роботи. Розвиток рослин триває. Догляд . Поливання.
Номер слайду 12
День 9 Наша мікрозелень готова до вживання в їжу!Дякую за увагу!