Презентація. Тема: Глобальні прблеми людства.Проблема війни і миру на Землі. Географія 9 - й клас.

Про матеріал
Презентація учениці 9 - класу до теми "Глобальні проблеми людства". Основна проблема - це проблема війни і миру на Землі. Учениця використала фотографії, склала до них текст і зробила висновки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗБЕРЕЖЕННЯ МИРУГЛОБАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЛЮДСТВА

Номер слайду 2

Проблема збереження миру на Землі - найважливіша, оскільки під час виникнення глобального військового конфлікту в світі, нашпигованому ядерною зброєю та ядерними технологіями (АЕС тощо), всі інші проблеми втрачають сенс . Жорстока реальність полягає в тому, що ніколи ще в історії людства не накопичувалася така кількість смертоносної зброї, її досить, щоб кілька разів знищити все живе на Землі, або й саму планету.

Номер слайду 3

Учені підрахували, що за більш як чотири тисячоліття відомої нам історії лише близько трьохсот років були абсолютно мирними. Війни на планеті забрали вже по­над 4 млрд. людських життів. Кількість загиблих різко зростала з розвитком засобів знищення людей та розширенням масштабів військових дій.

Номер слайду 4

На початку 2000-х років країни світу витрачали на військові потреби понад 1 трлн доларів на рік. Це дорівнювало обсягу роботи всього світового ринку послуг або ж величині, що однакова з третиною обороту світової зовнішньої торгівлі. Майже половину коштів на військові потреби в світі витрачали дві країни - США та росія. І сьогодні росіянапала на нашу суверенну державу.

Номер слайду 5

У 80-90-ті роки XX ст. продовжувались військові конфлікти на Близької Сході та в районі Перської затоки, не вщухали війна в Афганістані, сутички в Індо­китаї, Латинській Америці, громадянські війни в Східній (Ефіопія, Судан, Сомалі Південній та Центральній (Ангола, Мозамбік, Бурунді, Демократична Республіка Конго) Африці, війни на терені колишньої Югославії, в Сирії, Чечні, Придністров‘ї, Таджикистані , Грузії, Ізраїлі. І найстрашніша сьогоднішня війна в Україні, яку розпочала Росія у 2014 р та повномасштабне вторгнення 24.02 2022р

Номер слайду 6

Особливо велику небезпеку становлять арсенали ядерної зброї. На сьогодні ядерна зброя є у 5 державах світу (постійних членів Ради Безпеки ООН – США , Росії, Великобританії, Франції, Китаю).

Номер слайду 7

На сьогодні в світі є понад 50 000 ядерних бойових головок — на підводних човнах, на літаках, на кораблях, у спеціальних сховищах. Сила вибуху цієї зброї дорівнює силі вибуху двадцяти мільярдів тонн тринітротолуолу, тобто силі, яка в 1 600 000 разів перевищує силу вибуху бомби, що зруйнувала Хіросіму.

Номер слайду 8

Велику небезпеку становлять хімічна та бактеріологічна зброя

Номер слайду 9

На сьогоднішній день проблема збереження миру на Землі включає в себе і таке поняття як тероризм.

Номер слайду 10

Зростання кількості терористичних актів, непередбачуваність наслідків цих актів викликають велику стурбованість світової громадськості, яка все більше активізує свої зусилля в боротьбі з тероризмом. Починаючи з XXVII сесії Генеральна Асамблея ООН щорічно обговорює питання про заходи по запобіганню тероризму. У грудні 1972 р. був створений Спеціальний комітет з питань міжнародного те­роризму, до якого увійшли представники 34 держав.

Номер слайду 11

Сьогодні найбільшим терористом стала Росія по відношенню до України

Номер слайду 12

Шляхи вирішення проблеми. Безумовно, якби людство скоротило витрати на військові потреби і пішло по шляху ядерного роззброєння - планета Земля стала б більш спокійним місцем для життя. У 1994 році Україна першою серед країн світу відмовилася від ядерної зброї (на час проведення цієї акції вона мала третій за потужністю в світі ядерний арсенал) Про що тепер шкодуємо. Як спинити росію? Світ має допомогти нам здолати ворога, бо ця війна може стати ІІІ - ю світовою.

Номер слайду 13

Отже, проблема збереження миру на Землі залишається гострою, і його досягнення можливе за умови взаєморозуміння і всебічного співробітництва, вирішення цієї проблеми - найважливіша передумова для розв'язання всіх інших глобальних проблем людства.

Номер слайду 14

Дякую за увагу. Презентацію виконала: Зелінська Настя, 9 – А клас.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Власюк Валентина
    Молодець!!! Дякую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Презентації
До підручника
Географія 9 клас (Пестушко В.Ю., Уварова Г.Ш., Довгань А. І.)
Додано
14 січня
Переглядів
539
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку