Презентація.Тема: "Громадяни України. Права та обов'язки."

Про матеріал
Презентація до уроку ЯДС. Тема: "Громадяни України. Права та обов'язки." Вашій увазі пропонуються цікаві завдання для перевірки знань учнів по темі. Клас ділиться на 2 групи, урок можна проводити, як у груповій формі роботи, так і у індивідуальній.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Громадяни України. Права та обов‘язки громадян.

Номер слайду 2

Конкурс “Представлення” Кожна команда повинна представити себе. Цей конкурс оцінюється в 5 балів.

Номер слайду 3

Конкурс «Твоя країна – Україна»Країна, у якій я живу, називається…  Україна. Столиця нашої країни місто … Київ. Місто розташоване на березі річки… Дніпро. День незалежності України відзначають … 24 серпня

Номер слайду 4

Бліц-турнір капітанів1. Хто такий громадянин?2. Що таке право?3. Хто є гарантом Конституції України?4. Основний закон держави, в якому визначені права та обов‘язки громадян?

Номер слайду 5

Конкурс «Загадки» Учні першої команди загадують завчасно підготовлені загадки, складені самостійно по темі, учасникам другої команди, потім навпаки. Загадок має бути п‘ять. Кожна загадка та правильна відповідь на неї іншої команди оцінюється в 2 бали.

Номер слайду 6

Конкурс «Права громадян»Кожна команда має сказати по 4 права, які мають громадяни України. На це дається 1 хвилина. Котра команда справилася швидше – піднімає сигнальну картку. Кожне право та його правильність оцінюється в 2 бали.

Номер слайду 7

Конкурс «Кросворд»  Кожна команда методом жеребкування вибирає кросворд, де зашифроване слово. На це дається 5 хвилин. Котра команда швидше знатиме зашифроване слово та стає переможцем. Оцінюється в 10 балів.

Номер слайду 8

1. Хто є гарантом Конституції України?2. Державний символ України.3. Нащо клад, коли в країні ….4. Столиця України …5. Основний закон держави, в якому зазначається права та обов‘язки громадян.«Кросворд 1»ПРЕЗИДЕНЕГРБЛДАКЇИВКНТСОИТУЦЯІТ

Номер слайду 9

«Кросворд 2»ГРОНИНЯДАМБАЬТАИКІНВЩТУРБАТОВЕРБА ̕ОЗЯАТХИС‘МСІКРДНІПОСНТИТУІЦЯ1. Особа, приналежна до постійного населення держави, яка користується її захистом, має права та обов‘язки.2. Який синонім ми можемо підібрати до слова «Україна»?3. У державі має панувати мир і … про кожного члена суспільства.4. Яка рослина є символом України? 5. Весь народ України – це одна, велика…6. Кожна людина має право на …7. Найбільша річка України – це…8. Основний закон держави, в якому зазначається права та обов‘язки громадян.

Номер слайду 10

Конкурс «Ілюстратори» Кожна команда отримує по 2 ілюстрації. На ілюстрації зображено казку та право людини, яке порушено. Команда повинна сказати назву та казки та право, яке порушено. Правильна відповідь оцінюється в 5 балів.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
17 лютого 2023
Переглядів
1006
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку