Презентація . Тема уроку " Хімічна промисловість "

Про матеріал
Презентація для учнів 5 класу з предмету " Мій Київ" Розіл : Господарська діяльність міста. . Тема уроку " Хімічна промисловість "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хімічна промисловість Києва Мій Київ 5 клас

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Основними галузями хімічної промисловості є петрохімічна (або нафтохімічна) промисловість, карбохімічна (або коксохімічна) промисловість, заводи, що переробляють іншу хімічну сировину (сірку, йод, бром) тощо. Деякі ділянки хімічного виробництва, за сучасною класифікацією, не належать до хімічних, а становлять окремі галузі промисловості наприклад - фармацевтична і найновіша — мікробіологічна промисловість. До складу хімічної промисловості входять такі галузі:гірничо-хімічна;основна хімічна;хімія органічного синтезу;виробництво та переробка полімерних матеріалів;хімія тонкого органічного синтезу (виготовлення лаків, фарб, фотохімічних товарів);побутова хімічна.

Номер слайду 4

Важливу роль у розвитку всього економічного комплексу столиці відіграє промисловість. Провідними галузями є хімічна промисловість. Понад 100 підприємств міста працюють в цій отраслі. Наприклад: "Укрпласт"  - сучасне підпрємство створено в 2012р. Випускає таку продукціюрезервуари будь-якої форми і обсягів; пластикові ємності для води і харчових продуктів, хімічних речовин;деталі з пластмаси для сільськогосподарської техніки; годівниці для тварин; міські біотуалети, душові кабінки, торф'яні біотуалети для дач; септики і вигрібні ями; дорожні блоки;товари для спорту. Та інше

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ЗАВОД «ВУЛКАН»В1938году был готов проект первого цеха Киевского регенератно- резинового завода «Вулкан». А в апреле 40-го запустили производство продукции - этот факт зафиксирован в «Истории Украинской ССР». На заводе использовали инновационные методы растворения регенерата резины. Однако долго предприятие не проработало – началась война. В Великую Отечественную все оборудование вывезли на Средний Урал. Завод был захвачен немцами, которые использовали свое оборудование для производства резиновых изделий. Но в 43-м немецкие войска вынуждены были начать отступление. Уходя, они уничтожили здания завода. Был разрушен цех вальцовки, руины остались от цеха растворения. Не уцелело и здание электроподстанции – территория современного 10 корпуса ЖК «Комфорт Таун». В начале 1945 г. в одном из частично сохранившихся цехов было установлено шиноремонтное оборудование и организован ремонт автомобильных шин и производство клеевой резиновой обуви. Полностью очистить территорию завода от руин и удалось только к 1953 году.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

На сьогоднішній день ЗАТ "Вулкан-Правекс» випускає більш 200 найменувань виробів для низу взуття з усієї гами застосовуваних для цих цілей матеріалів, в тому числі:- з пористих і монолітних пластин з гуми;- з набоєчних пластин з гуми і монолітного поліефіруретану (ПЕУ);- з шкіроподібних пластин з гуми;- Підошви з гуми, поліефіруретана (ПЕУ) и термоеластопласту (ТЕП);- Ремкомплекти для взуття (набійки, профілактика) із зносостійкої гуми;- Вироби з полівінілхлориду (ПВХ) для обробки взуття і шкіргалантерейної продукції;Володіючи сучасною іструментальною базою, підприємство має можливість виготовити підошву за зразками замовника. Крім того, ЗАТ "Вулкан-Правекс» виготовляє по індивідуальним замовленням споживачів різні гумотехнічні вироби для механізмів і устаткування, втулки, валики, муфти, коврики і багато іншого, в тому числі електроізолюючі та інші вироби.

Номер слайду 9

КИЇВХІМВОЛОКНОНайстаріше підприємство України з виробництва хімічних ниток та волокон[. Засноване у жовтні 1937 році як фабрика віскозного шовку. Київський комбінат хімічного волокна нагороджено орденом Трудового Червоного Прапора (1966). Основні види продукції: поліпропіленовий шпагат з первинної сировини високої якості в асортименті від 500 до 7500 текс, гранула поліпропіленова вторинна, яка використовуються для лиття різноманітної гами деталей із пластмас (різноманітної тари, деталей для офісних крісел, бандажної стрічки поліпропіленової), шпагат для обв'язки ковбасних виробів та зшивання документів, тканина для офісних стільців та м'яких меблів, стрічка конвеєрна (транспортерна) харчова, сітка для батуту.

Номер слайду 10

Фармацевтична галузь міста включає в себе виробництво лікарських засобів і виробів медичного призначення, оптову і роздрібну торгівлю, спеціалізоване зберігання і розподіл (дистрибуцію) за допомогою налагодженої збутової мережі (аптеки, аптечні пункти тощо). Фармацевтична галузь у розвинутих країнах належить до числа найбільш динамічних і рентабельних, але водночас виступає як особливий сегмент ринку, що регулюється державними органами влади, а також контролюється страховою медициною. У групі провідних виробників лікарських засобів (щомісячний випуск понад 5,1 млн грн. – 1 млн USD) знаходяться. ЗАТ «ФФ «Дарниця», Корпорація «Артеріум» (ТОВ «Київмедпрепарат») ,ЗАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ» ВАТ «Фармак».

Номер слайду 11

Фармацевтична фірма «Дарниця» У листопаді 1919 року в Харкові був створений Органотерапевтичний інститут. За десять років у Києві було відкрито його філію, що згодом перетворилася на окреме підприємство – Дарницький хіміко-фармацевтичний завод.1932 року Київська філія почала виробляти й постачати в аптеки ліки власного виробництва. Першим препаратом, випущеним на підприємстві, був гематоген. На сучасному етапі «Дарниця» разом з «Фармак» та «Артеріум» входила у трійку лідерів фармацевтичних підприємств України. Пр. АТ Фармацевтична фірма «Дарниця» спеціалізується на виробництві:твердих лікарських форм (таблеток, таблеток, вкритих оболонкою, капсул);розчинів для ін'єкцій в ампулах;крапель (стерильних і нестерильних);м'яких лікарських форм (мазі, креми, гелі, шампуні, розчини для зовнішнього застосування);стерильних порошків для приготування розчинів для ін'єкцій;інфузійних розчинів.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ПАТ «Фармак»  Одна з найстаріших фармацевтичних компаній в Україні. Була заснована в 1925  році. Штаб-квартира знаходиться в Києві. «Фармак» має власний R&D-комплекс де проводить науково-технічні дослідження для виготовлення нових зразків ліків. Продукція ПАТ «Фармак» експортується до 20 країн світу. Станом на 2019 рік ПАТ «Фармак» експортує продукції в країни ЕС (Польща,Литва Болгарія, Латвія, Німеччина, Словаччина), а також в Австралію,Лівію,Російську Федерацію та інші країни. «Фармак» входить до трійки лідерів фармгалузі України і є членом асоціації "Виробники ліків України".

Номер слайду 14

Отже. Хімічна промисловість є однією з авангардних галузей, що забезпечують розвиток господарства . Від її розвитку залежить розвиток усієї економіки, оскільки вона забезпечує інші галузі промисловості новими матеріалами, сільське господарство - мінеральними добривами і засобами захисту рослин, а населення - різноманітними побутовими хімічними засобами. Фармацевтичний ринок є перспективним напрямком діяльності українських підприємств, так як це високотехнологічний ринок з високою доданою вартістю. Незважаючи на значну конкуренцію виробники освоюють сучасні передові технології щодо вдосконалення виробництва власної продукції. Але залишається досить багато проблем із значною залежністю від імпорту сировини, та відповідно, від ситуації на валютному ринку.

Номер слайду 15

Домашнє завдання1. Опрацювати : п.54 Письмово2. На вашу думку , які недоліки і проблеми є в хімічній промисловості?3. ЯкІ товари х/пром. використовує твоя сім'я ?

pptx
Додано
4 травня 2020
Переглядів
1363
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку