Презентація. Теоретико-методичні засади діяльності дитячого колективу в умовах НУШ.

Про матеріал
Теоретико-методичні засади діяльності дитячого колективу в умовах НУШ. З досвіду роботи в умовах навчально-реабілітаційного центру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Теоретико-методичні засади діяльності дитячого колективу в умовах НУШ.

Номер слайду 2

Василь Сухомлинський казав: “У вихованнi все головне: i урок, i розвиток рiзносторонніх iнтересiв дiтей поза уроком, i взаємовiдносини вихованцiв у колективi.”

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Мета:виховання і розвиток вільної, духовно багатої, життєлюбної, талановитої особистості, що володіє знаннями про природу, людину і суспільство, готова до творчої діяльності і дотримується принципів моральної поведінки.

Номер слайду 5

Напрями виховання:1. Забезпечення розвитку й самовдосконалення.2. Формування духовності.3. Соціальна орієнтація.4. Виховання самостійності.5. Забезпечення самореалізації в різних сферах життєдіяльності.

Номер слайду 6

Формула нової школи: Партнерство між учнем, учителем і батьками. Набуття компетентностей для життя. Системне запровадження ІКТ. Орієнтація на потреби учня в освітньому процесі, дитиноцентризм.

Номер слайду 7

Складові ефективного управління класом: Облаштування комфортного середовища. Налагодження турботливих дружніх взаємовідносин. Розроблення правил і впровадження рутин. Проактивний підхід до дисципліни(запобігання та реагування на порушення).

Номер слайду 8

Налагодження турботливих дружніх взаємовідносин. Учні, які відчувають до себе повагу та турботу: Поводяться просоціально й відповідально. Дотримуються правил і рутин. Виконують навчальні завдання.

Номер слайду 9

Правила класу включають: Поведінкові аспекти(«Ходити спокійно»). Безпеку в класі(«Обережно поводитися з обладнанням» та інше). Повагу(«Слухати інших», «Поважати інших»). Зусилля(«Завжди готуватися до уроку»).

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Методи розвитку стосунків між учнями та формування почуття спільності: Щоденне ранкове коло. Постановка цілей та спільне підбиття підсумків дня. Можливість вибору для кожного учня. Вправи на знайомство. Активності на спілкування та взаємодію. Командні активності на досягнення спільної мети. Навчання та співпраця в групах, парах. Спільні обговорення. Класні посиденьки. Цілі та назва класу. Спільні проекти.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Принципи реагування на порушення: Зберігати гідність своїх учнів. Розмовляти спокійно та зрозуміло. Використовувати Я-повідомлення(ефективний спосіб комунікації).

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Інкл
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
2118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку