Презентація Толерантність"

Про матеріал
Презентація на тему "Толерантність", яка розкриває поняття, що таке толерантна людина, її риси характеру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

врятує світ

Номер слайду 2

«Усі люди мають недоліки – хто більші, хто менші. Ось чому і дружба, і допомога, і спілкування були б неможливими, якби не існувало між нами взаємної терпимості»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

. . Ми різні – в цьому наше багатство Ми різні – в цьому наша сила

Номер слайду 7

Поняття «толерантність» у різних мовах має різні відтінки. В англійській мові – це готовність і здатність без протесту сприймати особистість або подію. У французькій – повага свободи іншого, його способи думки, поведінки, політичних і релігійних поглядів. У китайській – уміння дозволяти, допускати, проявляти терпимість до інших. В арабській – прощення, поблажливість, схильність до інших. У перській – терпіння, витривалість, готовність до примирення.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

1.  Для того, щоб не було війни. а)  нічого не можливо зробити, тому що війни будуть завжди б)  треба зрозуміти, з якої причини вони відбуваються

Номер слайду 10

2.  В школі розповідають про героїв, які проявили толерантність. а)  тобі це не цікаво б)  ти бажаєш більше дізнатись про них

Номер слайду 11

3.  Ти протистоїш насильству. а)   насильством б)  приєднуєшся до інших людей, щоб сказати «Ні»

Номер слайду 12

4.  Тебе зрадив товариш. а)  ти йому помстишся б)  ти будеш намагатися налагодити з ним відносини

Номер слайду 13

5.  Коли говорять про дітей, що постраждали від війни. а)  ти почув і забув б)  співчуваєш і хотів би чимось допомогти

Номер слайду 14

6.  Ти не згоден з думкою іншого. а)  ти не даси йому договорити б)  ти його дослухаєш

Номер слайду 15

7.  На уроці ти вже відповідав а)  ти хочеш відповідати ще б)  ти даси змогу відповідати іншим

Номер слайду 16

8.  Тобі пропонують листуватися з іноземцями а)  тобі це не цікаво, ти не хочеш ділитися з ними своїми мріями, своїми думками б)  тобі цікаво з ними листуватися, пізнавати про їх життя, їх мрії, ділитися своїми мріями

Номер слайду 17

Якщо в тебе майже одні «б». Ти проявляєш високу толерантність. Ти в майбутньому будеш громадянином мира, відповідальним, активним провідником миру у всьому світі. Розкажи друзям, як тобі це вдається

Номер слайду 18

Якщо в тебе від 3 до 7 «б». Ти не дуже толерантний. Ти намагаєшся завжди нав’язати свої ідеї. Але ти допитливий, в тебе добра уява. Використовуй ці якості для боротьби з нетерпимістю.

Номер слайду 19

Якщо в тебе менше ніж 3 «б». Ти зовсім не толерантний. Якби ти був більшим оптимістом і тобі би подобалось вести дискусії, ти би став більш щасливим. Намагайся прикладати для цього більше зусиль.

Номер слайду 20

бути завжди уважним; бути терпимим в спорі і аргументувати свою думку; бути гуманним і милосердним; не ображати співбесідника.

Номер слайду 21

будьте готові до того, що всі люди різні – не кращі й не гірші; навчіться сприймати людей такими, якими вони є; цінуйте в кожній людині особистість і поважайте її думки; зберігайте “своє обличчя”, знайдіть себе і за будь-яких обставин залишайтеся самим собою.

Номер слайду 22

ppt
Додано
23 лютого 2019
Переглядів
1900
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку