Презентація "Толерантність як категорія етики"

Про матеріал
В презентації розкрито значення поняття "толерантність", що означає бути толерантним.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Толерантність як категорія етики

Номер слайду 2

Толерантність… Визначення цього поняття кожен з нас розуміє по-своєму і усвідомлює по-різному. Але все ж таки слово «Толерантність»— пояснюється як терплячий. Толерантна людина – це перш за все особистість, якій притаманні духовні, моральні цінності та якості. Як писав Олександр Довженко : «…людина повинна бути Людиною…». Цей вислів пояснюється тим , що кожен з нас повинен задуматися над своїм відношенням до інших , вміти правильно підтримати один одного , поважати людей , прислуховуватися до інших думок , поглядів.

Номер слайду 3

Толерантність означає активну позицію людини, а не пасивно-терпиме ставлення до навколишніх подій, тобто толерантна людина не повинна бути терпима до всього, наприклад до порушення прав людини чи маніпуляцій та спекуляцій. Те, що порушує загальнолюдську мораль ,не повинно сприйматись толерантно

Номер слайду 4

Отож, бути толерантним – це перш за все культурне спілкування з оточуючими , допомога близьким і чужим людям , гарячий відгук на чужий біль , вміти правильно підтримати людину і в радості і в горі , поважати , шанувати і передавати з покоління в покоління звичаї , традиції і навички нашого народу. Толерантність — це вихованість, це стриманість, це рівність! Толерантність – це культура добрих манер і вчинків!

Номер слайду 5

Толерантність потрібно розвивати з раннього дитинства. Сім’я це перші прояви любові до рідного слова , до рідної пісні , до рідної землі , до Батьківщини. Виховання в сім’ї займає одне з найважливіших значень. Батьки прагнуть виховати у своїх дітях певні духовні цінності , скарби , які допоможуть пристосуватися до життя. Всі батьки стараються прив’язати своїм дітям такі цінності як: щирість, любов, взаємодопомога, доброта, повага, краса, турбота та й багато інших. Ні в якому разі не силою , не фізичним вихованням , не насиллям, а своїм прикладом, тобто міцною сім’єю в якій толерантність – це важлива умова спілкування. Мати з батьком повинні закликати і виховувати дітей в любові в злагоді, в довірі , тому що толерантне спілкування починається з раннього віку , з батьківської опіки і допомоги.

Номер слайду 6

Твори добро-ось заклик толерантності , ось гідний вчинок кожної людини , кожного громадянина. Кожен з нас повинен вірити в добро , повинен творити сам його , не чекаючи на поштовх , а сам з своєї ініціативи зробити щось таке , щоб принесло користь для всіх хто оточує нас. Зробити те , що інші вважають неможливим. Зацікавити всіх , подати гідний приклад і віру в хороше , незабутнє продовження життя. Толерантна людина відрізняється особливими рисами , спілкуванням , вона впевнена в собі , розділяє думку інших і вміло визнає свої недоліки і помилки. З цією людиною хочеться спілкуватися , перебувати в її оточення .

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Толерантність врятує світ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Матвій Галина
    Дякую за добре продуману та цікаво висвітлену презентацію)
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Портна Наталія
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
1080
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку