Презентація. "Товари та послуги, що задовольняють потреби"

Про матеріал
Презентація. "Товари та послуги, що задовольняють потреби". Для 6 класу НУШ, предмет "Здоров'я, безпека та добробут". За підручником Н. Гущина. Розділ 3. Мій добробут.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вивчивши цю тему: Здоров'я, безпека та добробут 6 клас. Одеський ліцей 84

Номер слайду 2

Товари та послуги, що задовольняють потреби

Номер слайду 3

Чи завжди родина може придбати все, що необхідно? Чому батьки іноді відмовляють тобі у тому, що ти просиш?Міркування«Не купуй, що треба,— все треба; купуй, що необхідно».

Номер слайду 4

А які особисті потреби, як члена родини, учня чи учениці, мешканця чи мешканці громади ти маєш?Фізіологічні потреби. Потреби в безпеціСоціальні потреби. Потреби в повазіПотреби в самореалізаціїДихання, їжа, вода, одяг, житло…Захист житла, роботи, сім”ї…Дружба, сім”я, любов…Самоповага, визнання, повага з боку оточення…Розвиток особистості…Пригадай Які є потреби у людини?

Номер слайду 5

Потреби людей. Товар. Послуги. Це будь-яка річ, продукт природи чи людської праці, що задовольняє потреби людей-споживачів у вільному обміні на іншу річ, наприклад на гроші. Товари можна розглядати, пробувати на дотик, купувати, продавати, за певних умов повернути. Використовуються один раз (продукти харчування)Тривалого вжитку (житло, одяг, транспортні засоби) Це дія однієї людини (людей), спрямована на задоволення потреб інших людей. Послугу не можливо побачити, спробувати на смак, доторкнутися, почути або понюхати до її придбання (невідчутність)Послугу не можливо відокремити від її виробника (невід”ємність)Послугу неможливо зберігати для перепродажу або тривалого використання (недовговічність)Якість послуги може суттєво змінюватися залежно від особистості видавця, часу, місця і способу її видання (мінливість)

Номер слайду 6

Руханка

Номер слайду 7

Основні види послуг. Якими послугами ти користуєшся?Поміркуй Чи знаєш ти, скільки коштують товари або послуги, якими ти користуєшся для навчання?

Номер слайду 8

Здатність товарів (послуг) задовольняти потреби людей називають корисністю. Корисність – задоволення яке отримують люди від споживання товарів або послуг. Корисність практично не піддається точному кількісному виміру. Цінність або вартість – грошова оцінка споживачем корисності блага.

Номер слайду 9

Практична порада!Медики радять: треба вставати з-за стола злегка голодним. Непогано цей принцип поширити і на світ товарів та послуг: нехай нам завжди чогось не вистачає. Це нормальний стан. Звичайно, у світі існує безліч спокус, що заважають узяти на озброєння цей принцип. Удовольниш одну потребу, а на її місці виростає інша. І в основі цього лежать цілком зрозумілі людські бажання – жити краще. При виявленні потреб сім’ї та черговості їх задоволення нам потрібно враховувати розумність (раціональність потреб). Розумні потреби тому так і називаються, що походять від слова «розум». Не всім вистачає терпіння і бажання поміркувати, чи потрібна йому та чи інша річ, чи послуга, чи без неї можна обійтися. Поміркуй

Номер слайду 10

3. Використовуючи наданий QR-Code виконайте вправу “Товари та послуги” Домашнє завдання1. Опрацювати матеріал підручника Н. Гущина ст.113-115 2. Усно опрацювати чотири завдання на ст.115 з умовним познаннчем

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Приходько Ольга Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Котік Тетяна Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 червня 2023
Переглядів
3507
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку