Презентація "Традиційна фінська кухня"

Про матеріал

У Фінляндії прийняті наступні годинни харчування - сніданок рано з 7.00-10.00, ланч з 11.00-14.00, обід з 16.00-18.00 та вечеря з 19.00

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТРАДИЦІЙНА ФІНСЬКа КУХНЯТиждень Європи 2020 рік

Номер слайду 2

Ґльоґі (Glögi)Гарячий напій, схожий за походженням та рецептом на глінтвейн, однак набагато більш відомий у північноєвропейських країнах як безалкогольний сезонний напій з виноградного соку, або соку інших ягід. В маркетах можна знайти готовий ґльоґі з натуральних інгредієнтів, який лишається лише розігріти для вживання.

Номер слайду 3

Морошкове варення. Сама по собі морошка – це дуже корисна ягода, що зростає лише в північних регіонах. В ній більше провітаміну А, ніж в моркві, а вітаміну С в баночці варення з морошки стільки ж, скільки в п’яти кілограмах апельсинів. Її вживають задля профілактики грипу та застудних захворюваннях, а також використовують в дієтології для покращення обміну речовин та загального тонусу організму.

Номер слайду 4

Мяммі (Mämmi)Улюблений фінський десерт, що традиційно подавався на Великодні свята і виготовлявся з використанням жита і солоду. В наші часи доступний протягом всього року. Це одна з багатьох візитівок Фінляндії, яку безперечно треба спробувати. Їдять його заливши вершками та з додаванням цукру, при чому десерт залишається доволі низькокалорійним (115 ккал. на 100 г. продукту). Однак варто зазначити, що смак десерту іноземцям часто здається незвичним. Люди проводять аналогії зі смаком ірландського пива «Гіннес», чи лакриці..rrrrstyle.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 5

Карельскі пиріжки (Karjalan piirakat)Такі собі фінські калитки. Зазвичай їх роблять з рисовою начинкою, але традиційними також вважаються ячменева та картопляна. Їх дуже легко знайти в кіосках, вони продаються за невисоку ціну і користуються шаленою популярністю серед фінів, оскільки є простим способом перекусити, хоча й не можуть назватись делікатесом.style.font. Weight

Номер слайду 6

Різдвяні тістечка (Joulutortut)Розповсюджена прикраса до різдвяного столу, що з точки зору приготування є тістечком з листкового тіста зі сливовим варенням. Спеціальне тісто для їх випікання продається практично всюди, то ж за бажанням Ви можете спекти власні Йоулутортут із будь-яким варенням на ваш смак.

Номер слайду 7

Рьоссюпотту (Rössypottu)Для гурманів, що полюбляють екзотичний гастротуризм. Насправді цей суп є для жителів Лапландії буденним, однак якщо ви бажаєте долучитися до північнофінського образу життя – вам обов’язково захочеться спробувати цю страву з картоплі та оленячої, яловичої, або свинячої кров’янки з додаванням пива й жита. Ззовні, як це, зазвичай, буває із фінськими стравами, цей суп виглядає не дуже апетитно, однак так само, як інша традиційна фінська їжа, підкорює в першу чергу своїми смаком та поживністю.

Номер слайду 8

Оленяча печеня (Poronkäristys)Мабуть, найвідоміша страва традиційної кухні Лапландії. Для приготування, зазвичай, використовують задню частину чи стейк оленя. М’ясо в замороженому вигляді нарізується тоненькими скибочками і смажиться на маслі (традиційно використовувався оленячий жир). В якості приправи, зазвичай, використовують сіль та перець. Під час приготування можуть додавати вершки, пиво. Подається з картопляним пюре, варенням з брусниці або зі свіжою брусницею з цукром. Суто фінський поронкярістюс відрізняється від аналогів в інших країнах тим, що до страви додають солоний огірок.r

Номер слайду 9

Суп з лосося (Lohikeitto)Святковий варіант відомої фінської страви kalakeitto (досл. Рибний суп). Яскравий приклад того, як фіни люблять додавати молочні продукти до гарячих страв. У випадку зі святковим лососевим супом використовуються вершки, згущені борошном. До ніжного й соковитого філе лосося без кісток додається також картопля, і все це – в рибному бульйоні. Смак рідної юшки змішується із неповторним фінським характером і дає в сумі мегасмачний логікейтто.

Номер слайду 10

Калакукко (kalakukko) Калакукко - фінський національний пиріг з рибою та салом, запечений у житньому тісті. Зовні нагадує велику буханку житнього хліба. Ця страва повинна готуватись дуже довго, щоб кора залишалася смачною та м'якою. Якщо його готувати правильно, калакукко буде готовим чрез 2 тижні.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Машталер Олег
Додано
30 травня 2020
Переглядів
1132
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку