Презентація "Тварини-рекордсмени Африки"

Про матеріал
Африка- це один із самих дивовижних континентів нашої планети. Саме тут живе саме більше всього рідкісних тварин,які більше ніде не зустрінеш. Саме в презентації зібрані цікаві факти про тварин-рекордсменів Африки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварини – рекордсмени Африки

Номер слайду 2

Цікаві факти тварин-рекордсменів по швидкості

Номер слайду 3

Гепард. Гепард — ця тварина є найшвидшою з наземних, не тільки в Африці, але й на всій планеті! Він може розвинути швидкість до 120 кілометрів на годину. Правда на максимальній швидкості він може пробігти не більш як 600 метрів, але цього досить для успішного полювання.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Лев. Лев може розвивати швидкість до 80 кілометрів на годину, але пробігає в такому темпі всього біля 100 метрів. На відміну від гепарда, йому й не потрібно бігати довго, тому що леви полюють шляхом влаштування засідок, поступово підкрадаючись до жертви. Зате стрибок лева сягає 11 метрів у довжину.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Антилопа гну. Антилопа гну, незважаючи на видиму масивність (2,5 метра в довжину й вагою до 275 кілограмів), нарівні з левами й витонченими газелями, розвиває швидкість до 80 кілометрів на годину. Гну досить витривалі, свою максимальну швидкість вони можуть підтримувати досить тривалий час.

Номер слайду 8

Чорна мамба  Вона має небезпечну отруту, яка вбиває за декілька годин. Її довжина сягає до 4,5 метрів. Вона є найшвидшою змією на Землі і розганяється до 19 км/год.

Номер слайду 9

Тварини – рекордсмени за розмірами

Номер слайду 10

Африканський слон. Справжній рекордсмен по вазі в усьому світі – це африканський слон. Ці гіганти виростають до 6-7 метрів, а середня вага в них становить 5 тонн. Слоненята африканських слонів народжуються з вагою 120 кілограмів. Незважаючи на свої розміри, ці гіганти дуже ніжні й ласкаві тварини. Самка дуже дбайливо відноситься не тільки до своїх слоненят, але й до чужих у стаді.

Номер слайду 11

Найвищою твариною на планеті є жираф. Ріст самця може сягати 6 метрів, а вага 1,5 тонни. Самки, як правило, нижчі й важать менше. Основну частину довжини становлять шия й передні ноги жирафа. До речі, язик у жирафа теж відрізняється довжиною, він у них приблизно 45 сантиметрів і чорного кольору. За допомогою такого довогого язика вони можуть дістати верхні листки акації, що містять у собі багато вологи, за рахунок чого жирафи можуть не пити тривалий час.  Жираф

Номер слайду 12

Найбільшою рептилією на Землі є – нільський крокодил. Довжина його тіла може сягати 6 метрів, а вага близько тонни. Ударом свого хвоста він може вбити людину. Цікавий факт про крокодилячі сльози – з рідиною з очей з організму рептилії виводиться зайва сіль. А в шлунку в крокодила знаходяться камені, вони потрібні для стабілізації його тіла під водою. Нільський крокодил

Номер слайду 13

Африканський страус. Страус — це не тільки птах, який не літає, але й найбільший птах у світі. Його ріст може наближатися до 3 метрів, а вага до 160 кілограмів. Ці птахи можуть витримувати досить сильну спеку і тривалий час обходяться без води.

pptx
Додано
3 жовтня 2020
Переглядів
6851
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку