Презентація "Тварини та рослини України"

Про матеріал
Тварини і рослини України, які занесені до Червоної книги. Понад 80 видів тварин в Україні перебувають на межі зникнення через збройну російську агресію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослини Київщини,які занесені в Червону книгу України. Зозулька м'ясо-червона Сон великий.

Номер слайду 2

Шафран сітчастий Конваліяафран сіт. Шчастий

Номер слайду 3

Тварини Київщини,які занесені в Червону Книгу України. Дятел білоспинний. Видра річкова

Номер слайду 4

Їжак вухатий Зубр Лісове котеня

Номер слайду 5

Ведмідь бурий. Ареал виду та його поширення в Україні: Територію України населяє раса середньоросійського ведмедя (Ursus arctos arctos Linnaeus, 1758), ареал якої охоплює Європу, Зх. Сибір до Єнісею, Алтай. Ареал в Україні в минулому охоплював лісову і частково степову зони. Наразі вид зберігся лише в регіоні Карпат. Заходи окремих особин трапляються на Поліссі (Київська та Сумська обл.). Чисельність і причини її зміни: Не перевищує 300 особин. Найбільше ведмедя в Закарпатській та Івано-Франківській обл. (до 200 особин), менше у Львівській (до 50 особин) найнижча чисельність ведмедя в Чернівецькій обл. — близько 20 особин. Причини змiни чисельностi: фрагментація ареалу, інтенсивна експлуатація та омолодження лісів і велике рекреаційне навантаження на них; високий рівень чинника непокою, браконьєрський відстріл тварин.

Номер слайду 6

Жук – олень Глухар Гриф чорний

Номер слайду 7

Горностай Лелека чорний Рись

Номер слайду 8

Понад 80 видів тварин в Україні перебувають на межі зникнення через збройну російську агресію. Зображення цих звірів створили за допомогою штучного інтелекту, щоб звернути увагу людей на проблему. За словами активістів, рашисти окупували 8 заповідників і 12 національних парків за час повномасштабного вторгнення. А внаслідок ворожих ударів згоріли 23 286 га лісу. На їх відновлення знадобиться близько 10 років. Те ж саме стосується грунту: 182 880 метрів квадратних землі забруднено шкідливими речовинами, які негативно впливають на тварин і природу.

pptx
Додано
22 січня
Переглядів
138
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку