Презентація "Творчі завдання на уроках української літератури з використанням медіа"

Про матеріал
Презентація містить творчі завдання з використанням медіа на уроках укр.літ для 6-9 кл.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

: ВикористанняІнноваційнихтехнологій науроках української мови та літератури. Щелканова Тамара Віталіївнавчитель української мови та літератури. Андріївської ЗОШ І-ІІІ ст.№2

Номер слайду 2

Найбільше мені подобається використання на своїх уроках інтерактивних технологій навчання. Вони активізують роботу учнів на уроці ,зацікавлюють уважнішим читанням текстів ,звертати увагу на певні почуття героїв твору,тобто проникатися глибше змістом прочитаного. Цікавою є технологія методу «Щоденник подвійних записів». Це дозволяє учням читати програмові тексти із розумінням змісту,а потім намагатися пояснити думки ,на які вони наштовхуються . Він є дуже простим для виконання ,але для цього необхідно уважно прочитати текст, думати під час читання. Учні креслять вертикальну лінію, зліва – слова із тексту, які справили на них враження, а праворуч – коментарі учнів (враження,емоції ) до тих слів, які зліва. Наприклад , на уроці української літератури в 9 класі за темою поема Т. Г. Шевченка « І мертвим,і живим,і ненародженним…» можна виконати в робочому зошиті такий запис.

Номер слайду 3

Зразок запису. Уривок із тексту. Коментарі (враження) Тільки я,мов окаянний,І день і ніч плачу. На розпуттях велелюдних,І ніхто не бачить,І не бачить, і не знає-Оглухли ,не чують;Кайданами міняються,Правдою торгують Як автор щиро вболіває за долю своєї країни,за майбутнє свого народу!Автор сердиться через сліпоту співвітчизників,через втрату ними своєї гідності й честі. В своїй хаті своя й правда,І сила,і воля Саме в своїй країні ми повинні будувати своє майбутнє,прославляючи своїми досягненнями ім*я держави. Не шукати щастя в чужих краях,а створювати його на рідній землі. . Нема на світі України,Немає другого Дніпра… Батьківщина в нас одна і потрібно зберегти її для нащадків.

Номер слайду 4

Використання медіа на уроках мови та літератури розвиває у здобувачів освіти фантазію,творчу уяву,критично осмислюватипрочитані тексти та навчальний матеріал. Створення уявної фонограми літературного тексту (передача звукового тексту)Доцільно використовувати під час аналізу епізодів твору. Завдання: Описати звуки, музику, шуми, репліки, які б можна було включити в сцени, наприклад: Зізнання матері своєму синові Марку (Т. Шевченко «Наймичка» )Сцена порятунку сина панича Толі Федьком-халамидником (В. Винниченко «Федько-халамидник»)Сцена бою биків за участі корови Контрибуції (В. Нестайко «Тореадори з Васюківки»)

Номер слайду 5

«Клоуз-тест за темою « Дієслово як частина мови» ( 7 клас)1 Дієслово- самостійна частина мови––––––––––––––––––––––––––––––––.2. Неозначеною формою дієслова є_____________________________________3 Дієслова минулого часу змінюються за____________________________.4. Дієслова теперішнього і майбутнього часів змінюються за––––––––––––––––––––––––––––––.5. До першої дієвідміни належать дієслова із закінченням–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––.6. До другої дієвідміни належать дієслова із закінченням ______________________7. Не з дієсловами пишемо разом, якщо ––––––––––––––––––––––

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 серпня 2020
Переглядів
1212
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку