Презентація "Творчість Чарлі Чапліна" 10 кл.

Про матеріал
Презентація до уроків №23-24 з художньої культури в 10 класі за темою "Творчість Ч.Чапліна" за Програмою "Художня культура. 5-9. 10-12 кл" Л.Масол, Н.Миропольської - 2008 р.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чарлі Чаплін. Художня культура10 клас уроки 23-24

Номер слайду 2

Бліц-опитування. Які жанри стали основними у кіномистецтві США початку ХХ століття?Кого з видатних коміків американського кінематографу Ви можете пригадати? Чим вони підкорили глядачів та які з екранних образів Вам запам`ятались?

Номер слайду 3

Чаплін був не просто великою людиною, він був гігантом. У 1915 році він увірвався в світ мов привид зі своїм даром комедії, сміху та допомоги, в той час, коли все розривалося на частини ... МартІн СІфф

Номер слайду 4

Чарлі чаплін1889-1977 Американський і англійський кіноактор, сценарист, композитор, кінорежисер, продюсер і монтажер, універсальний митець кінематографа.

Номер слайду 5

Маленький Бродяга. Спочатку його персонаж виглядав зухвалим шахраєм і ловеласом, проте поступово в ньому з'являється все більше людської теплоти та ліризму…

Номер слайду 6

Номер слайду 7

“ЗОЛОТА ЛИХОМАНКА”Пригодницька кінокомедія режисера Чарльза Чапліна, що вийшла на екрани в 1925 році.(Танець булочок)

Номер слайду 8

Унікальність Чапліна полягала в його умінні тонко додавати в тканину традиційних бурлескних комедій глибокі соціальні теми.

Номер слайду 9

“ВОГНІ ВЕЛИКОГО МІСТА” (1931) Класичний трагікомедійний кінофільм Чарльза Чапліна. Фільм є німим, хоча і знятий після закінчення епохи німого кіно; супроводжується музикою та звуковими ефектами.(Квіткарка)

Номер слайду 10

Фільми за участю Ч. Чапліна

Номер слайду 11

“Великий диктатор”(1940) Класичний фільм Чарлі Чапліна, політична сатира на нацизм і особливо на Гітлера.(Монолог)

Номер слайду 12

Чаплін був людиною з активною громадянською і життєвою позицією, і що, всупереч поширеній думці його критиків, він був далеко не байдужий до трагедії війни, борючись з нею, але своїми власними методами.

Номер слайду 13

Перукар (з фільму “Великий диктатор”)

Номер слайду 14

Перевірочні завдання. Як на вашу думку, які з тем, що висвітлював Чарльз Чаплін, є актуальними і в наш час? (есе) Тест: https://www.unian.net/longrids/charlie-chaplin/

Номер слайду 15

Я вірю, що могутність сміху та сліз зможе стати протиотрутою від ненависті та страху. Чарлі чаплін

pptx
Додано
25 квітня 2020
Переглядів
2949
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку