Презентація Учбовий мультимедійний посібник « Пожежа – біда для всіх »

Про матеріал

Учбовий мультимедійний посібник « Пожежа – біда для всіх » .Для використання на уроках основ здоров я у 5 класі з теми "Безпека в побуті.Пожежна безпека". 90% пожеж трапляються із вини людини.Що потрібно знати батькам і дітям про пожежну безпеку вдома, на вулиці та в навчальних закладах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учбовий мультимедійний посібник« Пожежа – біда для всіх »

Номер слайду 2

Пожежа – неконтрольований процес горіння , який загрожує життю людей та тварин, знищує природні ресурси та матеріальні цінності.

Номер слайду 3

Умови горіння Трикутник вогню Отже, пожежа виникає за наявності горючих матеріалів. джерела запалювання та кисню. Джерело запалювання :Іскра, відкритий вогонь, висока температура Кисень. Горюча речовина: дерево,папір,гас

Номер слайду 4

Стадії розвитку пожежі :* початкова триває 15-30 хвилин. Для неї характерні невисока температура полум'я та невелика швидкість розповсюдження вогню. Завдає мінімальної шкоди.*Основна стадія продовжується переважно слідуючи 30 хвилин, температура полум'я може перевищувати 1000 градусів . Загасити пожежу на цій стадії надзвичайно складно.*Стадія завершення вогонь загасає по мірі догорання матеріалів. Рятувати вже нічого.

Номер слайду 5

Вогнегасник – найефективніший засіб пожежогасіння

Номер слайду 6

Особливості гасіння електроприладів *треба діяти обережно*обгорнути руку неодмінно сухою тканиною і висмикнути вилку з розетки або вимкнути електрику на щитку*коли електроприлад знеструмлено можна гасити його як звичайний осередок вогню*накрити прилад ковдрою,щоб припинити доступ кисню, і залити водою.

Номер слайду 7

Як вибратись із задимленого приміщення*опуститись на підлогу*закрити рот та ніс тканиною* якщо можливо,намочити її водою*вибиратися із задимленого приміщення уздовж стіни,щоб не втратити орієнтації

Номер слайду 8

Чим загрожує людина пожежа. Небезпечним для людини є вдихання гарячого повітря. Воно обпікає верхні дихальні шляхи. Людина може знепритомніти і навіть загинути. Під час пожежі можна отруїтися чадним газом. Чадний газ піднімається вгору, отже, під час пожежі у приміщенні треба пересуватися поповзом.

Номер слайду 9

Уникнути пожеж допоможе дотримання таких елементарних протипожежних правил: Не використовувати несправні або саморобні електроприлади; Періодично перевіряти стан електропроводки в домі; Не залишати ввімкнутими в мережу прилади без нагляду. Щоб запалити газ, необхідно запалити сірник і тільки потім трішки відкрити кран. Коли газ загориться і полум’я вирівняється, можна відрегулювати подачу газу; Якщо подача газу припинилась, необхідно негайно закрити крани пальника та газопроводу; Категорично забороняється залишати газ, який горить, без нагляду; Не можна залишати на ніч газ, який горить.

Номер слайду 10

При пожежі дзвонити 101

Номер слайду 11

Герої нашого часу – пожежники

Номер слайду 12

Наслідки пожежі

Номер слайду 13

Будь обережний,бережи своє життя. Пам'ятай сірники – це не іграшка!

Номер слайду 14

Пожежі набагато легше запобігти,ніж її загасити!

Номер слайду 15

Якщо десь виникла пожежа,треба намагатися врятувати людей,а не майно.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гаврилюк тетяна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 квітня 2018
Переглядів
6556
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку