Презентація учнівського проекту "Україна в моєму серці"

Про матеріал
Даний проект спрямований об’єднати роботу щодо вивчення, збереження, примноження духовних традицій і звичаїв українського народу, пропагування історії рідного краю, його минулого і сьогодення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УЧНІВСЬКИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТКерівник проекту: педагог-організатор Брунько Катерина Юріївна Державний навчальний заклад “БЕРДЯНСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ”, 2020р.style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 2

«Патріотизм – це сукупність моральних і політичних ідей, моральних почуттів, в основу яких покладено такі загальнолюдські та національні цінності: любов до рідної землі, народу, Батьківщини та її минулого, любов до матері, батька, старших у сім’ї, любов до рідної мови, шанобливе ставлення до історії та культури українського народу, працелюбність».  В. О. Сухомлинський

Номер слайду 3

Актуальність проекту. Відродження України неможливе без пробудження національної свідомості українців, насамперед молоді. Саме тому в умовах формування громадянського суспільства особливо гостро постає потреба в становленні культурно-освіченої, творчої, високодуховної, всебічно розвиненої особистості зі своїм сформованим світоглядом, з почуттям патріотизму. Сучасна молодь мало знає про рідне місто, свою країну, особливості народних традицій, часто байдужа до близьких людей, рідко співчуває чужому горю. Отож, виховання патріотизму є нагальною потребою нашого навчального закладу і всієї держави. Тому ми, лідери учнівського самоврядування, намагаємось знайомити учнів з різними видами народного мистецтва, які поєднують моральні цінності і духовні здобутки української культури, утверджують талановитість нашої нації. Даний проект спрямований об’єднати роботу щодо вивчення, збереження, примноження духовних традицій і звичаїв українського народу, пропагування історії рідного краю, його минулого і сьогодення.

Номер слайду 4

Мета проекту:посилити відчуття патріотизму та гордості за свою країну серед молоді;спонукати учнів до роздумів щодо майбутнього рідного міста, держави та осмислення своєї власної ролі у їх розбудові; популяризувати український фольклор та народні звичаї;формувати творчо розвинену особистості, орієнтовану на високі духовно-етичні цінності;пробудити інтерес до історико-культурної спадщини свого краю;створити умови для збереження учнями традиційної культури свого народу;сприяти розвитку творчих здібностей учнів.

Номер слайду 5

Учасники проекту: актив учнівського самоврядування -7 чоловік ;учні – 43 чоловіки;педагоги -10 чоловік Очікувані результати: набуття молодим поколінням соціального досвіду, успадкування духовних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин; проведення культурно-масових заходів спрямованих на виховання громадянина України

Номер слайду 6

ХАЙ БУДЕ МИР ВІДНИНІ І ДОВІКУ!21 вересня весь світ відзначає Міжнародний день миру. Учні нашого навчального закладу підготували та провели урочисту лінійку.

Номер слайду 7

збережемо і примножимо славу наших героїв12 жовтня у нашому навчальному закладі був проведений позакласний захід до Дня Захисника України та Дня козацтва. На заході згадали всіх героїв України різних часів: козаків, героїв Крут, воїнів УПА, героїв І та ІІ Світових війн, героїв Майдану та сучасних воїнів АТО .

Номер слайду 8

14 жовтня, на свято Покрови  Пресвятої  Богородиці щорічно відзначається  День українського козацтва, День  захисника України. День розпочався із урочистої лінійки, на яку були запрошені учасники АТО.збережемо і примножимо славу наших героїв

Номер слайду 9

Свято козацьке (так вже ведеться)Без каші духмяної не обійдеться. Тож ми постарались, доклали сили,І на багатті кашу для Вас зварили. Свято продовжилося конкурсом патріотичної пісні “Де козак, там і слава”, де юнацькі та дівочі колективи співали патріотичні стройові пісні та маршували. Після заходу всі учні смакували традиційну козацьку кашею. Таким чином, шанування народних традицій відіграє важливу роль у житті суспільства і окремої людини. На їх основі створюються моральні ідеали, принципи, переконання і норми, які визначають ставлення громадян до своєї держави. збережемо і примножимо славу наших героїв

Номер слайду 10

ТРЕНІНГ "ҐЕНДЕР"Все частіше ми чуємо і використовуємо слово «ґендер». Аледалеко не всі знають , що саме включає в себе це поняття. Саме тому ми запросили представників "Червоного хреста", які провели цікаву лекцію з елементами тренінгу з учнями 1-3 курсів на цю тему. Молодь центру в ігровій формі отримала інформацію щодо правової сторони взаємин чоловіків і жінок в різних сферах життя.

Номер слайду 11

О СЛОВО РІДНЕ! УКРАЇНИ СЛОВО!У навчальному  закладі   До Дня писемності та мови з нетерпінням  чекали позакласного  заходу «Мови  рідної  розмай». Дівчата  й хлопці познайомили всіх  присутніх із  віршами про  мову українських  класиків, ще раз  нагадали  про тернистий шлях державної  мови та наголосили на тому, що  рідну  мову  треба  вивчати  все життя,  не засмічувати кальками та покручами.                                                                                             Також молодь  центру відвідала бібліотечний захід «Світлиця  слова у безмежжі  часу» та  книжкову  виставку «Там  де  живе рідна мова, живе  український  народ»,  які   підготували   бібліотекарі .

Номер слайду 12

НАРОД МІЙ Є! НАРОД МІЙ ЗАВЖДИ БУДЕ!17 листопада (до Дня пам’яті та скорботи про жертви політичних репресій та Великого терору) відбувся відео-захід, на якому пригадали події часів руйнування Запорізької Січі, Чорного трибуналу, Голодоморів, Великого терору, Ато. Бо час хоч пам’ять захистити. Про них, розстріляних по списку!Жаль, епітафій не вмістити. Всіх на одному обеліску…

Номер слайду 13

ЗАСВІТИ ВОГНИК ТОЛЕРАНТНОСТІ15 листопада відбувся  захід,  присвячений Міжнародному дню толерантності. Усі люди мають недоліки – хто більші, хто менші.  Ось чому  спілкування  було б неможливим, якби не існувало між нами    взаємної терпимості. Ми різні - у цьому наше багатство.  Ми разом - у цьому наша сила.

Номер слайду 14

МИ ПАМ’ЯТАЄМО, ЩОБ НЕ ПОВТОРИЛОСЬ ЗНОВ З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору в нашому навчальному закладі викладач історії Д’яків О. М. разом з учнями провели виховний захід «Ми пам’ятаємо, щоб не повторилось знов”. Учні центру мали можливість заслухати декламування віршів, переглянути відеоматеріали    про геноцид українського народу

Номер слайду 15

19 ГРУДНЯ - ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ День Святого Миколая  у нашому центрі  був по - справжньому святковим.  До нас завітали наші  педагоги та  випускники, які сьогодні захищають нашу Україну на сході  Гості поділилися  з учнями  своїми спогадами про навчання у  центрі, висловили слова подяки педагогам,  розповіли про службу. Учні підготували  цікаву та змістовну виховну годину: присутні почули  розповідь з історії виникнення  свята.

Номер слайду 16

МУЗИКА ДУШІ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУДо 140-річчя з дня народження геніального ювеліра української пісні Миколи Леонтовича викладачі центру разом з учнями провели захід «Музика душі українського народу». Микола Леонтович - видатний комозитор , хоровий диригент, громадський діяч, педагог, автор численних обробок українських народних пісень, оригінальних творів. Найпопулярніші: "Праля", "Козака несуть", "Щедрик", «Дударик» тощо. На заході лунали вірші, пісні у виконанні учнів, викладачів, капели «Промінь».

Номер слайду 17

НОВОРІЧНІ ПОДАРУНКИ ДЛЯ БІЙЦІВКолектив працівників та учнів нашого начального закладу зібрали за власні кошти новорічні смаколики для  учасників АТО. До святкового кошика ввійшли м'ясні вироби, печиво, фрукти, овочі. Дівчата написали листи-вітання. Відношення  учнів до акції було особливим, адже  сьогодні учасниками   АТО є наші учні, які підписали контракт і пішли  захищати Україну свідомо. Поруч з ними воює наш  педагог, викладач Ліннік Олександр Григорович.  Сподіваємося, що нашим воїнам новорічні гостинці   сподобаються, хотілося, щоб солдати у ці дні згадали свої домівки, рідних та близьких, друзів.

Номер слайду 18

ВИСНОВОКГромадянин України формується з дитинства, удосконалюється в юності, утверджується у зрілості, формується на позитивному прикладі родини, навчального закладу, колективу, суспільства. Ми, лідери учнівського самоврядування Бердянського центру професійно-технічної освіти, щиро віримо, що благодатний вплив народних духовних скарбів українського народу виховує в молодого покоління бажання будувати в собі упродовж життя свій храм Добра, Краси і Правди.

Номер слайду 19

Джерела інформаціїФото з архіву навчального закладу (автор: учениця групи П-15 Новікова Катерина)https://www.bcpto.zp.ua/668-mova-dukhovnij-skarb-natsijihttps://www.bcpto.zp.ua/633-novorichni-podarunki-dlya-bijtsivhttps://www.bcpto.zp.ua/632-19-grudnya-den-svyatogo-mikolaya-2https://www.bcpto.zp.ua/627-muzika-dushi-ukrajinskogo-narodu

pptx
Додано
26 лютого 2021
Переглядів
684
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку