Презентація "Україна - це Європа"

Про матеріал
Сьогодні, як ніколи, важливо формувати розуміння того, що наша держава належить до європейського спільного дому. Європейський вибір України – це запорука її розвитку і альтернативи цьому вибору немає. Україна пройшла і продовжує свій довгий і тернистий шлях, щоб стати частинкою Європи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«УКРАЇНА – ЦЕ ЄВРОПА»Підготувала:педагог-організатор. Гончарук Олена Олексіївна. Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7 міста Хмельницького

Номер слайду 2

Україна – європейська країна, європейська держава і велика європейська нація!

Номер слайду 3

Україна – одна з найбільших держав Європи. Площа країни – 604 км2, населення більш як 44 млн. Довжина кордону становить 7700 км. і межує з сімома країнами: Росією, Білорусією, Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Молдовою. Україна - єдина країна Європи, яка має стільки близьких сусідів.

Номер слайду 4

Наша держава розташована в центрально – східній Європі.

Номер слайду 5

Південну частину України омивають води Чорного і Азовського морів, що забезпечує її зв’язки з іншими Європейськими державами.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ІСТОРІЯ ВІДНОСИН УКРАЇНА - ЄС

Номер слайду 9

Намір України розбудовувати відносини з ЄС на принципах інтеграції був вперше проголошений у Постанові Верховної Ради України від 2 липня 1993 року «Про основні напрями зовнішньої політики України». 

Номер слайду 10

Дорожню карту та  першочергові пріоритети становлення та розвитку України як члена європейської сім’ї визначено Стратегією сталого розвитку «Україна – 2020». Україна отримала інструмент та дороговказ для внутрішніх перетворень, а виконання вимог цієї Угоди дає можливість Україні в подальшому стати повноцінним членом ЄС. 

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Європейський Союз має 6 базових цінностей:

Номер слайду 16

Україна – Європейська держава, невід’ємна складова Європейської цивілізації. В Європі її думки, в Європі її серце, в Європі її місце.

Номер слайду 17

Сьогодні, як ніколи, важливо формувати розуміння того, що наша держава належить до європейського спільного дому. Європейський вибір України – це запорука її розвитку і альтернативи цьому вибору немає.

Номер слайду 18

Угода про асоціацію між Україною та ЄС, підписана у 2014 р. дала змогу перейти від партнерства і співробітництва до політичної асоціації та економічної інтеграції.

Номер слайду 19

Нині, знову, ми захищаємо європейський вибір зі зброєю в руках, але вже від зовнішнього агресора. І при цьому зробили ще один важливий крок і вже заповнили анкету-опитувальник для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

Номер слайду 20

18 квітня 2022 р. Президент України Володимир Зеленський передав заповнену анкету-опитувальник главі представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу.

Номер слайду 21

"Хто там говорить, що й сам невпевнений Ким був я і як я звуся? Я - українець, я - європеєць І цим горджуся!"

Номер слайду 22

МИ УКРАЇНЦІ – МИ ЄВРОПЕЙЦІ!

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Список використаних джерел: Презентація «Україна – європейська держава»: http://urlicey.dp.ua/uploads/file/Ukraina_ewropeyskaya_dergava.pdf Україна – європейська держава: http://mayaky-school.ucoz.net/news/ukrajina_evropejska_derzhava/2020-05-20-102 Як цікаво розповісти учням про ЄС? Добірка матеріалів: https://nus.org.ua/articles/dobirka-knyzhok-pro-yes/Історія відносин Україна-ЄС: https://mfa.gov.ua/yevropejska-integraciya/vidnosini-ukrayina-yes/istoriya-vidnosin-ukrayina-yes 25 цікавих фактів про Україну, яких ви досі не знали: https://ckp.in.ua/news/11623

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Середа Вікторія Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 травня 2022
Переглядів
12102
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку