Презентація "Україна - незалежна держава"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ з теми "Україна - незалежна держава" за підручником Я досліджую світ: частина 2, 3 клас. Автори: І. Жаркова, Л. Мечник, Л. Роговська, Л. Пономарьова, О. Антонов.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна — незалежна держава

Номер слайду 2

Якими мають бути стосунки в школі, щоб для учнів вона стала другим домом?Якими мають бути стосунки в сім’ї, щоб усі її члени почувалися щасливими?

Номер слайду 3

Перше наше слово з нами повсякчас,Мати-Україно, ти одна у нас!Ниви і діброви, і садів окрас —Рідна мати Батьківщино,Ти ж одна у нас!Як ви розумієте слова автора?Що ви знаєте про свою Батьківщину?

Номер слайду 4

Наша Батьківщина — Україна. Це край, у якому ви народилися й живете. Ви — громадяни держави Україна і належите до її суспільства. Ви також належите до українського, чи іншого народу, який живе в Україні.

Номер слайду 5

Сьогодні на уроці ви продовжите ознайомлення з державними символами нашої країни. Ви дізнаєтеся,який закон є основним в нашій країні та які права та обов’язки громадян України там зазначені. Ви такождовідаєтеся, які органи державної влади керують життям нашої країни.

Номер слайду 6

Україна — незалежна держава. Тема сьогоднішнього уроку:

Номер слайду 7

Україна — незалежна держава. Свою незалежність вона проголосила 24 серпня 1991 року. Україна, як і будь-яка незалежна країна, займає територію, що обмежена державними кордонами. Столиця України — місто Київ. Державною мовою в Україні є українська. Державну мову зобов’язані знати всі громадяни України.

Номер слайду 8

Держава Україна живе за законами та правилами, які повинні виконувати всі громадяни. Основним законом нашої держави є Конституція України, ухвалена 28 червня 1996 року Верховною Радою України. У Конституції України зазначено, як має функціонувати держава, записані основні права та обов’язкигромадян, завдання та функції основних органів державної влади.

Номер слайду 9

Основними правами громадян України є: Право на життя; Свободу та особисту недоторканність; Житло;Працю;Освіту;Охорону здоров’я; Відпочинок; Безпечне для життя і здоров’я довкілля.

Номер слайду 10

Обов’язок додержуватися законів України; Не посягати на права інших людей; Не заподіювати шкоди природі та культурній спадщиніЗахищати Вітчизну; Шанувати державні символи. Основними обов’язками громадян України є:

Номер слайду 11

Головою нашої держави є Президент України. Він є гарантом додержання Конституції України. Діючий Президент України – Володимир Олександрович Зеленський

Номер слайду 12

Народ обирає Верховну Раду України, яка приймає закони. Виконання законів забезпечує Кабінет Міністрів України. Захищає права й свободи громадян України судова влада. Кожний громадянин може звернутися до суду в разі порушення його прав чи для вирішення спірних питань. Порушники закону відповідають за свої дії перед судом. Верховна Рада України. Кабінет Міністрів України

Номер слайду 13

Отже, Україна — незалежна держава, а ви її громадяни. Любіть і шануйте свою Батьківщину.

Номер слайду 14

Робота в зошитіВідкриваємо в зошиті с. 52

Номер слайду 15

Доповніть схему. Гарантує права на. Визначає обов’язки. Життя та його захист, Додержуватись законів України. Конституція України

Номер слайду 16

Позначити «+» правильні твердження

Номер слайду 17

З’єднати лініями частини прислів’їв. Людина без Батьківщини Батьківщина – мати Батьківщину, як і батьківумій за неї постоятияк соловей без пісні на чужині не знайдеш.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Стукало Уляна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 травня 2022
Переглядів
4955
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку