Презентація "Українська мова - ДНК народу"

Про матеріал
Матеріал презентації можна використати на виховній годині або під час уроку української мови з метою формування національно-патріотичної свідомості молодших школярів через використання малих фольклорних форм: прислів'я, приказки, ребуси і т.д.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квест ,, Українська мова- ДНК нації’’ Підготувала: Степанова Лариса Іванівна,вчитель початкових класів. Криворізької гімназії №8 КМР

Номер слайду 2

Ну що б здавалося слова…Слова та голос – більш нічого. А серце б’ється, ожива, Як їх почує!…Тарас Шевченко

Номер слайду 3

Асоціації про мову. Цікаві факти. Ребуси. Фразеоло-гізми Поради. Творчий конкурс

Номер слайду 4

Які асоціації у тебе виникають про нашу мову? солов’їнасвітанковарідналагіднакалиновабарвистанеповторнаспівучадзвінкаколискова

Номер слайду 5

Цікаві факти про мову. Сучасна українська мова має близько 256 тисяч слів. Українська мова входить в тридцятку найпоширеніших мов світу. За мелодійністю українська мова може конкурувати лише з італійською та французькою мовами. В українській мові найбільша кількість слів починається на літеру П’ , а найменше – на Ф.

Номер слайду 6

Ребуси про мову. Казка Приказка Письмо

Номер слайду 7

Відомі українські фразеологізми. Зарубати на носі-Як з гуски вода - Позичити у Сірка очей -Як у Бога за пазухою -Запам’ятати на все життя. Хтось зовсім не реагує на щось. Втратити почуття сорому, честі, гідності. Спокійно, затишно, у повній безпеці.

Номер слайду 8

Порекомендуйте поради, щоб зберегти і захистити українську мову

Номер слайду 9

Творчий конкурс ,,Доповни словечко’’Мова наша українська,Щира, рідна,Чиста, мила, В цілім світі найсвятіша,Українцям Наша мова веселкова,Дивна, ніжна, В ній усе – дерева й квіти,Рід людський – батьки і І співа вона в джерельці,І живе у нашім Наша мова українська-Щедра, світла, світанкова.материнськанайрідніша.калинова.діти.серці.материнська!

Номер слайду 10

Джерело: використані матеріали інтернетресурсу

pptx
Додано
7 листопада 2022
Переглядів
631
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку