Презентація: "Улаштування плиткового облицювання фасадів"

Про матеріал
Презентація "Улаштування плиткового облицювання фасадів" може використовуватися на уроках теоретичного та виробничого навчання будівельних професій
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Улаштування плиткового облицювання фасадів” Міністерство освіти і науки України Державний навчальний заклад“Новоград – Волинське вище професійне училище”Викладач Хмельова Г. М.м. Новоград-Волинський 2023 рік

Номер слайду 2

План1. Вступ;2. Інструменти та матеріали ;3. Підготовка поверхні цоколя; 4. Утеплення цоколя пінопластом;5. Грунтування поверхні; 6. Підготовка поверхні під облицювання; 7. Підготовка придного кеменю до облицювання;8. Приготування клейової суміші;9. Облицювання поверхні; 10. Заповнення швів; 11. Лакування каменю;12. Контроль якості;13. Безпека праці;

Номер слайду 3

ВСТУПНайчастіше на фасадах облицьовують цоколі. Облицювання цоколя будинку допомагає захистити сам цоколь від вологи та холоду і визначає архітектурне рішення будівлі. Його облицювання каменем сприяє вирішенню цих завдань.Існують різні матеріали для облицювання цоколя будинку: натуральний або штучний камінь, клінкерна плитка, керамограніт та інші. Вони повинні правильно поєднуватися з фасадом і покрівлею і допомагати захистити будинок від несприятливих зовнішніх впливів. Будинки, оброблені цим матеріалом, дуже красиво виглядають. До того ж це практично. Тому облицювання цоколя натуральним каменем стає все більш популярною. Натуральний матеріал природним чином підлаштовується під зміни атмосферного середовища. При влаштуванні цоколя, верхній шар покривають спеціальним розчином, щоб на камені не з'явилися висоли, мох, цвіль. Надалі ніякої додаткової обробки не потрібно.

Номер слайду 4

Інструменти та матеріали1-Кельма;2-Рулетка;3-Рівень;4-Болгарка;5-Гумовий молоток;6. Гладилка;7-Зубчастий шпатель;8-Гумовий шпатель;9-Ємкість для приготуваннярозчину;10-Терка;11-Губка;12-Електро дриль з насадкою міксер.

Номер слайду 5

1-Клеюча суміш;2-Грунтуюча фарба;3-Природний камінь;4-Поліуренатний лак.

Номер слайду 6

Підготовка поверхні цоколя. Перевіряю рівність поверхні;Видаляю слабкі елементиоснови та очищаю її від пилу та бруду;

Номер слайду 7

Утеплення цоколя пінопластом. Утеплення проводжу вологостійким утеплювачем, який клеїтиму до поверхні спеціальним клеєм.

Номер слайду 8

Грунтування поверхніПоверхню грунтую спеціальною акриловою грунтівкою Бетонконтакт наношу на поверхню за допомогою валика.

Номер слайду 9

Підготовку поверхні закінчую набиванням спеціальної стальної сітки дюбелями та металевими пластинами. Підготовка поверхні під облицювання

Номер слайду 10

Перш ніж почати облицювання підготовлюю природний камінь, промиваю та очищаю від пилу та бруду. Насухо складаю мозаїку та підбераю камінь з особливою ретельністю. Підготовка природного камню до облицювання

Номер слайду 11

Приготування клейової сумішіРозмішую необхідну кількість клею. Дуже важливо точно витриматипропорції і добре перемішати суміш, електродрилем з насадкою міксер. В чисту ємність наливаю воду та засипаю клеючу суміш, далі все перемішуюелектродрилем з насадкою міксер.

Номер слайду 12

Облицювання поверхніКлеючу суміш наношу на поверхню за допомогою шпателя, притискаю та виставляю в необхідне положення камінь таким чином облицьовую всю поверхню.

Номер слайду 13

Для надання каменю потрібної форми його підточуємо болгаркою. Коли облицювання було закінчене поверхня набула такого вигляду.

Номер слайду 14

Заповнення швів. Далі я заповнюю шви облицювання розчином.

Номер слайду 15

Лакування каменю. Поверхню промиваю, даю їй підсохнути та наношу поліуренатний лак в два шари. І надаю поверхні завершиного вигляду. 4-

Номер слайду 16

КОНТРОЛЬ ЯКОСТІРетельно підготувати цоколь до облицювання;Контролювати рівність облицьовання поверхні двометровим правилом;По інструкції приготувати клеючу суміш;Підготувати камінь до роботи промити та очистити від пилу та бруду;Ретельно заповнити шви та двома шарами залакувати поверхню.

Номер слайду 17

БЕЗПЕКА ПРАЦІРобочі місця лицювальників-плиточників організовують так, щоб була забезпечена безпека робіт. Обробляють кромки, рубають плитки, вибивають замінні плитки в дефектних місцях в рукавицях і в захисних окулярах. Встановлюють плитки в напальчниках або в гумових рукавичках, що захищають руки від зіткнення з розчинами і мастиками. До роботи з мастиками або клеями, що містять токсичні речовини, допускаються особи не молодше 18 років, що пройшли медичний огляд. Приміщення,де працюють з мастиками КН-2 і КН-3, повинні мати вентиляцію. У приміщеннях, де зберігають полістирольні плитки або облицьовують ними поверхні, не можна палити і користуватися відкритим вогнем.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку