Презентація "Урок - подорож. Озера України"

Про матеріал
Тема "Урок - подорож. Озера України" за підручником "Географія" 6 клас Гільберг Т..Урок дає можливість здійснити віртуальну подорож по країні, познайомитися з озерами, красою, розташуванням, природою та давніми легандами їх походження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Привіт друзі! Запрошую вас до падорожі! Сьогодні ми з вами будемо мандрувати озерами України. Ми здійснемо заочну подорож країною, відвідаємо дивовижні озера нашої країни, «помилуємося» їх краєвидами та дізнаємося ще багато цікавого.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Край блакитних озер – саме так називають північний захід Полісся на території Волинської області. Серед густих лісів тут розташовано близько 200 озер. Найбільші з них Світязь, Пулеметське, Луки, Пісочне, Чорне, Біле, Глибоке. Це Шацькі озера.

Номер слайду 4

Озеро Світязь – український Байкал

Номер слайду 5

Оз. Люцимер. Легенда про назву озера Люцимер. Колись дуже давно на північному березі цього озера, де зараз знаходиться острів, стояв величезний замок князя. Він був там головним, адже володів усіма землями навкруги. Одного разу він затіяв ремонт у своєму палаці та почав шукати робочих, які не тільки зможуть це зробити якісно, але й отримати чималі гроші. Звичайно, бажаючих було купа! Всіх князь прийняв на роботу та роздав завдання: викопати рів, відремонтувати палац та побудувати стіну для оборони. А от коли вже діло дійшло до оплати, то князь просто вигнав усіх і не заплатив ані копійки. Князя почали називати лицемір, і саме через цю легенду озеро отримало свою теперішню назву.

Номер слайду 6

Озеро Пісочне

Номер слайду 7

Оз. Несамовите, льодовикового походження

Номер слайду 8

Легенди про озеро Несамовите: За кількома легендами, якщо кинути камінь в озеро то можна накликати жахливу негоду, що принесе з собою шквальний вітер і зливи.Інша легенда говорить, що душі всіх людей, які на себе накладають руки (повісяться, втопляться) або заберуть у когось життя, потрапляють у Несамовите. Кажуть, що коли кинути в озеро камінь, тобто потривожити душі грішників, то з'являється з нього білий вершник на білому коні і починає навколо гарцювати. Де кінь ногою ударить - там відлупуються від скель великі шматки льоду. Тоді вискакують з водяної безодні душі грішників, напаковують той лід у великі міхи і розлітаються темними хмарами від Чорногори на всі боки. Де розв'язують торби - там гатить з неба град. А ще кажуть, що коли хтось помирає гріховною смертю, то його душа каменем летить у озеро. І тоді теж всі його мешканці громом і градом з озера вітають в такий спосіб поповнення.

Номер слайду 9

Озеро Марічейка

Номер слайду 10

Озеро Синевір

Номер слайду 11

Найвисокогірніше озеро Бребенескул. Озеро Бребенескул – справжнє українське диво. Унікальність озера у тому, що воно є найвисокогірнішим в Україні, знаходиться на висоті 1801 м над рівнем моря. Особливість - найтепліша водойма на Чорногірському хребті. Але так може сказати тільки справжній відчайдух. Адже температура води нагрівається максимально до 15 градусів. І варто купатися в першій половині дня, поки сонце не встигло зайти за хребет. Бо саме тоді без сонячного проміння навколо стає холодніше і не так весело. Потрібно пам'ятати про висоту і брати з собою теплі речі.

Номер слайду 12

Рожеві озера Приазов’я

Номер слайду 13

Приємних вражень від подорожі!Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
3 березня
Переглядів
983
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку