Презентація. "Урок - подорож рідним краєм. Канівщина"

Про матеріал
Авторські задачі краєзнавчого характеру для розв*язування на уроці математики в 5 класі при вивченні теми "Відсотки"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок подорож по малій БатьківщиніКанівщина. Математика 5 кластема «Відсотки»

Номер слайду 2

Тема уроку: розвʼзування задач на відсотки. Девіз уроку – пізнай свій край мовою математики

Номер слайду 3

Мета: дидактична:- формувати вміння застосовувати набуті знання для практичного використання в житті; розвивальна: - розвивати в учнів логічне мислення, цікавість до математики, бажання мати ґрунтовні знання для їх подальшого практичного використання; виховна: - виховувати в учнів позитивну мотивацію до навчання, допитливість, уважність, наполегливість, працелюбність, порядність, взаємоповагу та взаємодопомогу, шанобливе ставлення до природи рідного краю, виховувати риси господарників та гідних нащадків громади міста та краю.

Номер слайду 4

Актуалізація опорних знань 1% -це сота частина Розглянемо відомі соті частини величин:1% від гривні – це… 1 копійка. 1% від долара – це… 1 цент. 1% від метра – це… 1 сантиметр, 1% від кілометра – це … 10 метрів; 1% від центнера – це … 1 кілограм; 1% від 1т це … 10 кг. Отже: Один відсоток чого небудь, це його сота частина.

Номер слайду 5

Розв'язування задач Місто Канів розташоване на правому березі Дніпра. Перша письмова згадка про місто датована 1078 роком. Відстань від Канева до Києва 120 км, а відстань від Канева до Черкас становить 65% відстані до Києва. Яка відстань від Канева до Черкас?

Номер слайду 6

Найбільшою водною артерією України є Дніпро, її довжина становить близько 30% найдовшої річки світу Ніл, довжина якої 6600 км. Знайдіть довжину річки Дніпро.

Номер слайду 7

Біля Трахтемирова, на високому березі Дніпра, розташоване одне з найбільших городищ скіфського часу, площа якого становить 400 га, а площа Шевченківського заповідника – 2027 га. Який відсоток становить площа скіфського городища від площі Шевченківського заповідника? Відповідь округлити до цілих.

Номер слайду 8

Шевченківський національний заповідник в м. Канів створений в 1925 році і займає площу близько 38 га, а територія Канівського природного заповідника – 2027 га. Який відсоток становить площа Шевченківського заповідника від площі природного заповідника?

Номер слайду 9

До території Канівського природного заповідника входять два заплавні острови Дніпра – острів Круглик та острів Шелестів. Площа острова Шелестів близько 4,8 км², а площа острова Круглик становить 25% площі острова Шелестів. Знайти площу острова Круглик.

Номер слайду 10

Тарасова гора або Чернеча в місті Канів, складова частина Шевченківського національного заповідника «Тарасова Гора», місце поховання українського поета Тараса Шевченка. Щоб піднятися до музею та місця поховання потрібно піднятися по сходаах, яких налічується 392. Одна група дітей піднімається до музею, інша – спускається донизу. Перша група дітей подолала 25% всьго шляху, а друга – 5о%. Скільки сходів пройшла кожна група? Скільки сходів потрібно пройти кожній групі до зустрічі?

Номер слайду 11

Підсумок уроку. Чи сподобався урок?Що цікавого було на уроці?Про що дізналися?

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Скласти задачу краєзнавчого змісту та розв'язати її

pptx
Додано
30 грудня 2021
Переглядів
376
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку