Презентація Урок № 5 " Кількісні і якісні ознаки обєктів і явищ природи"

Про матеріал
Презентація до уроку № 5 " " Кількісні і якісні ознаки обєктів і явищ природи" створено відповідно до модельної програми Природничі науки 5 клас ( Засєкіна) і підручника Природничі науки 5 клас ( Засєкіна, Білик)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кількісні і якісні ознаки об’єктів і явищ природи. Класифікація. Урок №5

Номер слайду 2

Що таке природа?Які науки вивчають природу ?Які методи вони використовують?Подумай

Номер слайду 3

Учень 5-Б класу спостерігав за поведінкою кота Димок. Під час дослідження вчений І. Павлов кормив собаку після вмикання електричної лампочки . Через деякий час, як тільки вмикалася лампочка, собака бігла до миски. Учні 5-Б класу заповнюють Календар погоди протягом вересня місяця. Для дослідення стану океану, вчені зробили акваріум, в якому відтворили умови океану. Вчені на мапі Землі позначають місця виникнення землетрусів. За допомогою спеціальних програм компютера, вчені обрахували вміст вуглекислого газу в атмосфері через 20 років. Визнач за описом метод дослідження

Номер слайду 4

Допоможи маленьким досліднику і дослідницівиконати дії в правильній послідовності. Л Визначити завдання дослідження. Ь Добрати методи й спланувати дослідження. П Виявити проблему. А Сформулювати мету дослідження. В Визначити об’єкт дослідження. Р Опрацювати інформацію з теми дослідження. И Сформулювати гіпотезу дослідження. О Спростувати або підтвердити гіпотезу.!  Зробити висновки, презентувати результати. Н Виміряти, зафіксувати й проаналізувати дані.

Номер слайду 5

Ознака- це відмінна риса, властивість, особливість, що є характерною для окремих предметів, об’єктів чи явищ. Ознаки поділяють на кількісні і якісні Що досліджують науковці на природних тілах і явищах ?

Номер слайду 6

Встанови відповідність між ознаками, приладами їх визначення і одиницями вимірювання. 1. Температура a. кілограм, грам, тона2. Розміри b. мілілітр, літр3. Маса с. ІQ.4. Обєм d. градуси 5. Рівень інтелекту f. метр, сантиметр, фут, дюйм. ВБГАДКількісні ознаки - це ознаки, які мають числове вираження.

Номер слайду 7

Якісні ознаки - це ознаки, значення яких виражене словом. Розгляньте малюнок і назвіть якісні ознаки відмінностей людей.

Номер слайду 8

Значення кількісних і якісних показників. Кількісні показники дають числову інформацію для підтвердження загальних пунктів дослідження. Якісні показники забезпечують деталі для глибокого розуміння їхніх повних наслідків.. Назвіть кількісні і якісні показники, які слід визначити перш ніж приступити до будівництва. Кількісні показники1234 Якісні показники 1.2.34 Проблема - Будівницьво моста.

Номер слайду 9

Класифікування (групування) — це розподіл речей, тіл, об’єктів, явищ на різні групи за спільними ознаками. Згрупуйте обєкти природи у 3 групи.

Номер слайду 10

Види класифікацій: біологічні, географічні, фізичні, хімічні...1. Визнач, з якої науки класифікація2. За якою ознакою групуються обєкти.

Номер слайду 11

Ознака- це відмінна риса, властивість, особливість, що є характерною для окремих предметів, об’єктів чи явищ. Ознаки поділяють на кількісні і якісні Кількісні ознаки - це ознаки, які мають числове вираження. Якісні ознаки - це ознаки, значення яких виражене словом. Класифікування (групування) — це розподіл речей, тіл, об’єктів, явищ на різні групи за спільними ознаками. Класифікації бівають біологічні, географічні, фізичні, хімічні. Підведемо підсумки!

Номер слайду 12

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯОпрацювати § 4 (с.18-21) Завдання №4, 5(с.21) - письмово. Виміряти власний ріст і вагу і записати в зошит.

pptx
Додано
15 червня 2023
Переглядів
835
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку