Презентація" Урок-подорож"

Про матеріал
Формувати уміння знаходити значення виразів, що містять дужки; розв’язувати складені задачі, читати числові вирази різними способами; розвивати обчислювальні навички, логічне мислення, увагу; виховувати старанність, бережне ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УРОК-ПОДОРОЖ «У ПОШУКАХ КЛАДУ»

Номер слайду 2

- Дорогі діти! Я знайшов карту, на якій позначено, де заховано скарб. Він лежить на дні океана в затонулому піратському кораблі. Чи бажаєте вирушити зі мною на пошуки скарбу?»

Номер слайду 3

Загадка. Я неначе віз,Тільки без коліс. По воді я їду Не лишаю сліду.

Номер слайду 4

Цій черепасі уже під 40, вона ще не стара, адже відомо, що морські черепахи живуть до 80 років. Вони не тільки чудово плавають, а й добре орієнтуються під водою.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Це мешканець морів і океанів. Вони відважні бійці. У сутичці краб, навіть, може втратити клешню, проте з часом вона в нього відростає.

Номер слайду 7

Морський коник – незвичайна риба. Його назвали так, тому що він нагадує коня. Ці риби ведуть малорухомий спосіб життя. Гнучким хвостиком вони тримаються за рослини, можуть змінювати своє забарвлення, маскуючись від ворогів. За давніми легендами, морський бог Нептун їздив на колісниці, яку тягнули морські коники. Однак у реальному житті коники мають розмір усього 3 см.

Номер слайду 8

Цікаво, що восьминоги вміють гарно маскуватися, а також лякати ворогів чорною рідиною, випускаючи її у випадку небезпеки.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ці морські жителі завдячують своєю назвою формі тіла, що нагадує багатопроменеву зірку. Окрім того, вони можуть мати різне забарвлення – від рожево-червоного до синьо-чорного. Морські зірки мають цікаву особливість – вони можуть відновлювати втрачені внаслідок поранення частини тіла.

Номер слайду 11

На планеті налічується близько 50 видів дельфінів. Це грайливі і розумні тварини. Живуть вони великими зграями, спілкуються між собою за допомогою різних звуків – щебету, клацання та свисту. Пораненого чи хворого дельфіна решта членів зграї підтримує над водою, щоб він не задихнувся. Інколи у такий спосіб дельфіни рятують і людей.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
22 вересня 2019
Переглядів
2057
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку