Презентація. Урок позакласного читання. "Нас кличе веселий дзвінок! М.Сингаївський «Веселий дзвінок». В.Сухомлинський «Кошеня за пазухою».

Про матеріал
Презентація до уроку позакласного читання. "Нас кличе веселий дзвінок!" М.Сингаївський «Веселий дзвінок». В.Сухомлинський «Кошеня за пазухою». Збагатити знання про осінь, словниковий запас. Розвивати усне мовлення і мислення. Вчити складати розповідь. Удосконалювати здатність працювати в парі та групі. Висловлювати власніі думки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нас кличе веселий дзвінок! М. Сингаївський «Веселий дзвінок». В. Сухомлинський «Кошеня за пазухою».

Номер слайду 2

- Яке значення має література в нашому житті?- Для чого ми з вами читаємо й обговорюємо різні оповідання, казки, вірші? пізнавати багато цікавого; - розпізнавати добро і зло;розвивати почуття прекрасного, створювати яскраві художні образи; - насолоджуватися процесом читання й осмислення прочитаного.

Номер слайду 3

Прийшла дівчина до хати,Узялась хазяйнувати: Вправно скриню відімкнула,В жовту свитку ліс вдягнула. Відгадай загадку

Номер слайду 4

«Прикрась слово»- добрати до слова «осінь» слова, які відповідають на питання яка?

Номер слайду 5

«Прикрась слово»- якими словами можна замінити слово «осінь»? чарівницяпора

Номер слайду 6

«Прикрась слово»-добери до слова «осінь» слова, що відповідають на питання що робить? працюєшелеститьчарує

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Сьогодні познайомимося з творчістю Василя Сухомлинського. У 1926 - 1933 роках В. О. Сухомлинський навчався у Василівській семирічній школі, де був одним з кращих учнів. Вчився добре, старанно, любив читати, гарно малював. Щоб зібрати гроші на книги, фарби, зошити, разом з однолітками та братами ходили на Новий рік посівати та щедрувати, а літом працював у колгоспі. У дитячому садку, який діяв в колгоспі на період літніх канікул йому доручали бути помічником вихователя. Він доглядав малюків, розповідав їм казки, читав книжки, проводив веселі ігри. Тому і вибір професії був не випадковий.

Номер слайду 9

Назву твору, над яким будемо працювати, ви зможете дізнатись, склавши правильно розсипані склади. ше. Коня за пахозую. Кошеня за пазухою.

Номер слайду 10

Василь Сухомлинський КОШЕНЯ ЗА ПАЗУХОЮ У класі тихо… Третьокласники самостійно розв’язують задачу. Марія Миколаївна підійшла до Зіни. Дивним здалося їй, чому це дівчина заглядає собі за пазуху, щось ніби перекладає там з місця на місце. Учителька аж зворушилася, як на неї глянуло маленьке-маленьке кошеня. Визирнуло, побачило вчительку й заховалося. Марія Миколаївна лагідно торкнулася Зіниного плеча й по-змовницькому підморгнула. Дівчина зрозуміла: вчителька знає про її таємницю. Вона почервоніла, засоромилася, глянула вчительці у вічі. Марія Миколаївна приклала палець до вуст і похитала головою. Мовляв, мовчи. Зіна зраділа… Наступного дня Марія Миколаївна відкликала Зіну в куток коридору й питає:— Навіщо ти його вчора приносила до школи?— Ой, пробачте… Не було нікого дома… А воно боїться саме залишатись…

Номер слайду 11

як сказав Антуан де Сен Екзюпері: «Ми у відповіді за тих, кого приручили».

pptx
Додав(-ла)
Shchur Natali
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку