Презентація Урок узагальнення з теми : " Високе відродження. реформація в країнах Західної Європи"

Про матеріал
Матеріал підібраний для уроку узагальнення з теми : Епоха Високого Відродження. Реформація"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повторимо!

Номер слайду 2

Суть поняття гуманізм?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Епоха Відродження ?

Номер слайду 5

Відродження, або Ренесанс (фр. Renaissance -«Відродження») - етап у розвитку культури країн Європи, що характеризується зростанням інтересу до античних творів мистецтва та поширенням ідей гуманізму.

Номер слайду 6

Хто це?

Номер слайду 7

Леонардо да Вінчі (1452–1519 рр.)

Номер слайду 8

Таємна вечеря

Номер слайду 9

Назва картини?

Номер слайду 10

Мона Ліза

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Сикстинська Мадонна Автопортрет Чий?

Номер слайду 14

Рафаель Санті (1483-1520 рр.)

Номер слайду 15

Мікеланджело Буонарроті (1475-1564 рр.)

Номер слайду 16

Тиціан (1490-1576 рр.)

Номер слайду 17

Епоха бароко

Номер слайду 18

Бароко (від італ. barocco — примхливий, химерний) — доба в образотворчому мистецтві, архітектурі, музиці та літературі країн Європи, колоніальної Центральної і Південної Америки кінця XVI — середини XVIII ст.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Практичне заняття «Гуманістичні ідеї у шедеврах Високого Відродження»

Номер слайду 25

«Князь гуманістів» — саме так називали відомого богослова й філолога Дезидерія Еразма, прозваного за місцем народження Роттердамським (1466—1536)

Номер слайду 26

ЗА СВОЄ життя Еразм Роттердамський зазнав як слави найвидатнішого мислителя Європи, так і ганьби єретика-боягуза. Цей чоловік, підхоплений виром релігійних суперечок, наважився викривати брехню та лицемірство, які панували в католицькій церкві і серед тих, хто прагнув її реформи. Крім того, він відіграв ключову роль у формуванні релігійної картини Європи. Дізнаймось про нього трохи більше.

Номер слайду 27

Переклад Біблії У 1516 році Еразм опублікував Новий Завіт грецькою мовою, який став першим в історії друкованим виданням Грецьких Писань. В цю працю він помістив примітки та власний переклад Грецьких Писань латинською. Еразм переглядав і перевидавав свою працю.

Номер слайду 28

«Похвала Глупоті» «Наскільки слова Еразма Роттердамського є актуальними в наші дні?»

Номер слайду 29

Війна — основа всіх славетних подвигів. Проте що може бути безглуздіше за неї (якщо немає для того поважних причин)? Адже війна приносить обом супротивникам більше шкоди, ніж користі. Я вже не кажу про полеглих…

Номер слайду 30

Але, кажуть, і кмітливість у війнах дуже допомагає. Не заперечую. Тільки ж кмітливість усе-таки військова, а не філософська: для… війни філософи та вчені, що проводять безсонні ночі над книгами, взагалі не придатні. Тут потрібні… розбишаки, бандити…

Номер слайду 31

Хто взявся за кермо правління, той мусить віднині полишити приватні справи і дбати лише про громадські інтереси; не відступати ні на крок від законів, автором і виконавцем яких є сам; слідкувати за непідкупністю службовців і суддів; бути або благодатною зіркою, бездоганною у всьому, і дарувати людям найбільші блага, або стати жахною кометою, що приносить згубу.

Номер слайду 32

Вади простих людей не дуже помітні і не дуже поширюються. Щодо можновладців, то вони постійно перебувають у всіх на очах, а тому навіть незначне їхнє відхилення від чесності згубно впливає на всіх підлеглих.

Номер слайду 33

Багатства, якими доля обдарувала можновладця, постійно зваблюють його на манівці. І чим більше навколо різних забав, розбещеності, лестощів, розкоші та втіх, тим обережнішим повинен бути він, щоб десь не оступитися й не згрішити перед обов’язком.

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Запитання й завдання 1. На початку XVIII ст. твір Еразма в черговий раз було опубліковано у Франції під назвою «"Похвальне слово Глупоті" — твір, що правдиво представляє, як людина через глупоту втратила свій вигляд, і в доступній формі показує, як знову віднайти здоровий глузд і розум». Чи згодні ви з такою назвою? Свою думку обґрунтуйте. 2. Поясніть, чому в Європі стала популярною приказка «Хто погано говорить про Еразма — той або чернець, або віслюк». 3*. Які гуманістичні ідеї прославляє Еразм Роттердамський у «Похвальному слові Глупоті»?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Kolesnyk Yaroslav
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Федирко Ирина
Додано
27 листопада 2021
Переглядів
2277
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку