Презентація уроку на тему " Корінь: будова та функції"

Про матеріал
Презентація передбачає теоретичний матеріал про зовнішню та внутрішню будову кореня та його функції. Має завдання до кожного етапу уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Корінь: будова та основні функції. Урок № 27

Номер слайду 2

Давайте пригадаємо!

Номер слайду 3

Давайте пригадаємо!Органи рослини складаються з тканин. Які тканини та їх функції Ви знаєте?

Номер слайду 4

Мета: ознайомитися з внутрішньою будовою кореня; встановити причинно-наслідкові зв'язки між його будовою та функціями; розглянути, як відбувається поглинання коренем води та мінеральних речовин. Корінь –це підземний вегетативний орган рослини. Функції кореня: 1) закріплення рослини в грунті; 2) поглинання з грунту води з розчиненими мінеральними речовинами;Пригадайте, для чого корінь галузиться?Отже, корінь з'являється з насінини першим і є основою всієї рослини. Подумайте! 1. Як називається з точки зору граматики основна частина слова?2. Що означає вислів: « Дивись в корінь!»?

Номер слайду 5

Проблемне питання: Як корінь здійснює функцію поглинання води з мінеральними речовинами та транспортує їх до надземної частини рослини?Будова кореня: 1. – кореневий чохлик;2.- зона поділу;3.- зона росту ( розтягування);4.- зона всмоктування ( зона кореневих волосків);5.- провідна зона ( зона бічних коренів);

Номер слайду 6

Давайте познайомимося з функціями цих зон.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ зона кореня функція зони1. Кореневий чохлик. Вкриває верхівку кореня, поліпшує просування його в грунт. Сприймає силу земного тяжіння, визначає напрямок росту кореня та орієнтацію в просторі. 2. Поділу. Ділення клітин, забезпечення утворення нових клітин.3. Росту Ріст клітин, їх розтягування.4. Всмоктування. Поглинання з ґрунту розчину води з мінеральними солями.5. Провідна. Рух поглинутих речовин до надземної частини.

Номер слайду 7

Внутрішня будова кореня.1. Шкірочка, кореневі волоски.2. Кора.3. Центральний циліндр.

Номер слайду 8

З метою закріплення знань про будову кореня виконайте лабораторне дослідження №4. в зошиті. Домашнє завдання. Опрацювати параграф 24 в підручнику. Прочитати рубрику « Для допитливих». Виконайте вправу « Внутрішня будова кореня» в https://learningapps.org/

pptx
Додано
6 грудня 2020
Переглядів
1017
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку