Презентація "Успішність учнів - якість роботи вчителя"

Про матеріал
Презентація до виступу на Педагогічній раді школи. Аналіз роботи вчителя початкових класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Успішність учнів – якість роботи вчителя. Вчитель початкових класів Тютюнник Світлана Вадимівна

Номер слайду 2

Стиль роботи:"Працювати на учня;Доброта + суворість + справедливість = позитивний результат;Вчити дітей самостійності, відповідальності, самоконтролю;Прислухатися до думки учня;Не нав'язувати своїх ідей;Вчити своїми діями, вчинками, справами;Відкидаю поняття «не хочу», «не вмію», «не знаю» – вчу цьому дітей.

Номер слайду 3

Всебічно розвивати здібності дитини;Уточнювати, поглиблювати і розвивати сенсорні уміння школярів;Формувати уміння доказово та логічно доводити свої дії;Розвивати відповідні мовленнєві уміння, повязані з використанням математичних термінів та символів;Розвивати логічне та абстрактне мислення;Розширювати понятійний словниковий запас учнів;Формувати креативні можливості кожного учня. Завдання:

Номер слайду 4

Діти на уроці

Номер слайду 5

. Рейтинг успішності учнів з математики за І семестр 2018-2019н.р

Номер слайду 6

Результати роботи: Всебічний розвиток особистості;Стимулювання до поглибленого вивчення математики;Виховання стійкого інтересу до навчання;Полегшення сприйняття програмового матеріалу у подальшому навчанні.

Номер слайду 7

Українська мова та читання. Щоб навчання було успішним діти повинні оволодіти:усним і писемним мовленням;вмінням формувати власну точку зору;вмінню адаптуватись в мовному середовищі;культурою мовлення;здатністю відтворення інформаціі з елементами логічного опрацюання матеріалу

Номер слайду 8

Уміння спілкуватися усно. Усний опис картин. Використання діалогу, монологу. Інсценування казок. Використання інтерактивних технологій та прийомів. Складання словосполучень, речень, деформований текст. Проведення нестандартних уроків, дискусій, інтелектуальних ігор. Розширення словникового запасу учнів через роботу зі словником

Номер слайду 9

Уміння спілкуватися писемно: Листування з ровесниками;Здійснення перекладів текстів;Написання привітань, поздоровлень, запрошень;Складання загадок, казок, оповідань;Проведення пам'яток щодо правильного спілкування з використанням конструкцій « Я вважаю…», «Перепрошую…», «Дозвольте…».

Номер слайду 10

Усі наші задуми, усі пошуки і побудови перетворюються на порох, якщо учень не бажає вчитися…В. Сухомлинський. Працюю над створенням позитивної мотивації учнів. Для цього намагаюсь створити добрий мікроклімат у класі, атмосферу взаємної довіри . На уроках має панувати ситуація успіху, зацікавленість учнів навчальним матеріалом.

Номер слайду 11

Використання ІКТ на уроках сприяє:підвищенню мотивації учнів;активності і ініціативності учнів на уроках;розвитку навиків самоосвіти і самоконтролю учнів;підвищенню рівня комфортності навчання;розвитку наочно-образного і інформаційного мислення ;активізації пізнавальної діяльності учнів, підвищенню якісної успішності школярів.

Номер слайду 12

«Кожний шкільний день, кожний урок повинен бути осмислений педагогом, як подарунок дітям. Кожне спілкування дитини зі своїм педагогом має вселяти в неї радість і оптимізм.»Ш. АмонашвіліДякую за увагу!

pptx
Додано
4 січня
Переглядів
113
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку