Презентація.Узагальнення.Історія на картах.Україна на картах

Про матеріал
Презентація-картка.Для робіт на уроці в класі та індивідуально.Дистанційно.З використанням підручника та різноманітних завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення до теми : Вступ. Відлік часу в історії. Де відбувається історія. Запишіть тему і дату уроку. Картку підготувала Мотенко І. О.

Номер слайду 2

Розмістити історико - культурні епохив хронологічній послідовності від найдавнішої до сучасно. Античність. Новітній час. Новий час. Первісність,Середньовіччя. Відгадай ребуси та поясни хмари слів

Номер слайду 3

Визначити століття, тисячоліття 988 рік - …, …,1187 рік -…, …,1648 рік -…, …,1709 рік -…, …, 1945 рік -…, …, 1991рік -…, … . 1. Позначте на лінії часу рік свого народження, рік, коли ви пішли до школи і рік, коли ви закінчите 11 класів. 2. Використовуючи лінію часу, розв'яжіть хронологічну задачу: Конституція Пилипа Орлика була укладена в 1710 році, Конституція незалежної України була прийнята у 1996 році. Скільки років минуло від укладення Конституції Пилипа Орлика до Прийняття Конституції незалежної України

Номер слайду 4

Продовжить речення: 1) Учених, які досліджують минуле, називають.........2) Рештки минулого за якими вивчають життя в попередні часи називають - 3) Це слово у перекладі з грецької означає розповідь про минулі події, дослідження минулого -4) Записи найважливіших подій з року в рік, «з літа в літо», як тоді казали -5) Наука, що вивчає способи обчислення часу -6) Літочислення від народження Ісуса  Христа називається7) Графічне позначення плину часу, яке дає змогу проілюструвати послідовність і тривалість історичних подій та процесів називають - 8) Кожні сто років історичного часу називають - 9) Кожні тисяча років історичного часу називають 10) Лічбу років від певної події називають..

pptx
Додано
13 липня 2021
Переглядів
628
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку