Презентація "Узагальнення вивченого з теми "Світ фантазії та мудрості"

Про матеріал
Презентація до уроку з української літератури дозволить якнайкраще узагальнити та систематизувати знання з теми "Світ фантазії та мудрості" в 5 класі. У проведенні уроку використовуються новітні методи навчання, а саме робота з хмарою слів, вікторина на знання творів, метод "Мозкового штурму" тощо. Яскраві ілюстрації та завдання дозволять зацікавити учнів під час навчального процесу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: “Узагальнення вивченого з теми: “З народної мудрості”

Номер слайду 2

Знайдіть знайомі слова. Дайте визначення

Номер слайду 3

Запам’ятайте!Фольклор – це твори, створені народом (легенди, перекази, народні казки…)Міф – це розповідь, що передає уявлення наших предків про створення світу, його будову, про богів і демонів тощо. Легенда – це розповідь казкового чи фантастичного характеру про незвичайну подію або життя й діяльність якоїсь особи. Народна казка – це усне народне оповідання про вигадані події, що сприймаються як реальні. Народний переказ – це усне оповідання про визначні історичні події та їхніх героїв.

Номер слайду 4

Встановіть відповідність. Міф. Легенда. Народна казка. Народний переказ. АБВГ

Номер слайду 5

Вікторина1. Проти кого боролася головна героїня в міфі “Берегиня”?2. На кого перетворювався парубок, утікаючи від Оха, в казці “Ох”?3. Як запорожці перевіряли хлопців на міцність у народному переказі “Прийом у запорожців”?4. У якому творі розказується про походження Синевирського озера та Карпат?5. Хто допоміг дурневі змайструвати летючий корабель в казці “Летючий корабель”?6. Як чоловік здобув яйце-райце в казці “Яйце-райце”?

Номер слайду 6

З яких творів узяті подані герої? Дайте їм характеристику.

Номер слайду 7

Подумайте, чому вчать народні казки?Який ваш улюблений казковий герой? Чому?

Номер слайду 8

Домашнє завдання:повторити всі міфи, легенди, народні казки, перекази, які ми вивчили.

pptx
Додано
15 лютого 2021
Переглядів
1200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку