Презентація "Узагальнення з теми "Людина серед людей"

Про матеріал
Етика 5 клас Мелещенко 2022 рік НУШ. Нова програма, автори: Мелещенко, Желіба, Бакка, Ашортіа, Козіна. Урок-узагальнення з теми "Людина серед людей"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛЮДИНА СЕРЕД ЛЮДЕЙ  

Номер слайду 2

У чому цінність довіри Довіра-ставлення до когось, що виникає на підставі віри в чиюсь правоту, чесність, щирість. 

Номер слайду 3

Для чого нам родина Сім’я-особи, які проживають разом, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права й обов’язки.

Номер слайду 4

Чому важливо дружити і товаришувати Дружба-безкорисливі стосунки між людьми, що засновані на довірі, щирості, взаємних симпатіях, спільних інтересах, захопленнях.

Номер слайду 5

Як людина має поводитись в колективі Колектив — група людей, об’єднаних спільною діяльністю, спільними інтересами, метою.

Номер слайду 6

Чого вчить шкільна етика Найкращий і найміцніший колектив — це дружнійколектив! Коли в класі та школі панує дружня атмосфера,то хочеться йти до такого класута школи. У дружньому колективі все робиться разом. Булінг(цькування) — це агресивната вкрай неприємна поведінкаоднієї людини або групи люлей по відношенню до іншої людини, що супроводжуєтьсяпостійним фізичним і психологічним впливом

Номер слайду 7

Як поводитись в громадських місцях

Номер слайду 8

Яку користь приносить толерантність

Номер слайду 9

Як не зіпсувати життя конфліктами Конфлікт (від лат. conflsktus — зіткнення) — процес різкого загострення протиріч й боротьби двох або більше сторін у вирішенні проблеми, що має особисту значущість для кожного з учасників, які виражають різні, а нерідко і протилежні цілі, інтереси й погляди. Стратегії розв’язання конфліктів: Черепаха (втеча). Акула (примус).  Плюшевий ведмедик (згладжування). Лисиця (компроміс). Сова (конфронтація). 

Номер слайду 10

Розв’яжіть кроссенс -візуальний асоціативний ланцюжок, який складається 9 зображень, кожен з яких пов’язаний з попереднім і наступним зображенням, що в результаті з різних сторін розкриває певне поняття, явище або факт.

Номер слайду 11

Ось кілька реальних користей вивчення теми "Людина серед людей": Розвиток навичок спілкування з іншими людьми. Сприяння розвитку емпатії та розуміння почуттів інших. Сформування поваги до кожної особи незалежно від її віросповідання, раси або соціального статусу. Усвідомлення важливості толерантності та прийняття різноманітності в суспільстві

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Опрацювати презентацію «Кроссенс». Скласти кроссенс за вивченою темою:«ЛЮДИНА СЕРЕД ЛЮДЕЙ»  

pptx
Пов’язані теми
Етика, Презентації
Додано
13 березня
Переглядів
139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку