Презентація "В.О.Сухомлинський "Сьома дочка"

Про матеріал
Презентація до казки В.О.Сухомлинського "Сьома дочка" Використана на уроці Навчання грамоти (післябукварний період) Робота з дитячою книгою Презентація включає розчитування за Едигеєм, текст казки, бесіду за змістом, роботу з прислів`ями, вірш для вивчення напам`ять.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СЬОМА ДОЧКА В. О. Сухомлинський

Номер слайду 2

аш. На імс’яаш. На імс’я кевила. то. Та і маам рапцюють в етальє. но. Ви шюить тальпа і тлаптя. ЇМо стірша триба црапюють ан вазідо. Я чанваюсь у мругоду сліка. р. Ванці им сві йдеом з мудо. м. Вода кільки сабубя ял. Уна ат кті сик. Бар.

Номер слайду 3

Наша сім`я велика . Тато і мама працюють в ательє. Вони шиють пальта і плаття. Мої старші брати працюють на заводі. Я навчаюсь в другому класі. Вранці ми всі йдемо з дому. Вдома тільки бабуся Уляна та кіт Барсик.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

БЕСІДА— Як кожна з дочок говорила про те, як вона скучила за мамою?-- Що сказала перша дочка?-- Друга?-- Як третя дочка зустріла маму?— А що щебетала четверта?— Що промовила п`ята?— Як сумувала за матір`ю шоста дочка?—Чому сьома дочка нічого не сказала?

Номер слайду 7

—Хто з дочок по-справжньому любить маму?—Чому ти так думаєш? Бо справжня любов до матінки виявляється не тільки словами, а й добрими ділами.

Номер слайду 8

Як ти розумієш прислів`я?Нема того краму, щоб купити маму. Сліпе щеня і те до матері лізе. На сонці тепло, а біля матері добре. У кого є ненька, у того й голівонька гладенька. Рада б мати для дітей небо прихилити та зорями вкрити. Дитина плаче, а матері боляче. У дитини заболить пальчик, а в мами — серце. Хто свою матір забуває, тoгo Бог карає.

Номер слайду 9

МАМАЩе в колисці немовля. Слово «мама» вимовля. Найдорожче в світі слово. Так звучить у рідній мові: Мати, Матінка, Матуся,Мама, Мамонька, Мамуся!Називаю тебе я,Рідна ненечко моя! Варвара Гринько

pptx
Додано
28 квітня 2022
Переглядів
786
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку