Презентація "В.Сухомлинський про культуру вчителя"

Про матеріал

Відомий український педагог Василь Сухомлинський писав не тільки про дітей, але й дав оцінку яким має буди справжній вчитель. Він визначив основні риси та вимоги творчого вчителя.А також визначив, що у вчителя є таємниці...Основні з них у презентації.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сухомлинський про формування та збагачення педагогічної культури вчителя

Номер слайду 2

Праці В. Сухомлинського:“Павлиська середня школа”“Сто порад учителеві”“Розмова з молодим директором школи”“Майстерність”“моральне обличчя вчителя”“Високе покликання педагога”“Учитель і діти” й ін.

Номер слайду 3

“Практична педагогіка – це знання й уміння не лише доведені до ступеня майстерності, а й піднятті до рівня мистецтва”

Номер слайду 4

Основу педагогічної культури вчителя становлять:1. глибоке знання предмета, який викладає вчитель;2. володіння сучасними технологіями педагогічної праці;3. знання психології, володіння методами вивчення дитини;

Номер слайду 5

4. Дотримання педагогічної етики, грунтованої на засадах гуманізму, на любові та глибокій повазі до особистості дитини;5. педагогічна творчість;6. здібність до науково-дослідницької роботи;7. висока мовна культура вчителя.

Номер слайду 6

Вимоги до вчителя: - вимога любові до власної справи;- вимога високої кваліфікації; - вимога високих моральних якостей; - вимога творчого підходу вчителя до навчання та виховання.

Номер слайду 7

Творчі таємниці вчителя від В. сухомлинського:1-ша таємниця – у підготовці до уроку;2-га таємниця – у звичці знаходити нестандартні рішення будь-якої проблеми;3-тя таємниця – у повній свободі вибору форм і методів навчання;

Номер слайду 8

4-та таємниця – демократизація навчання в поєднанні з високою вимогливістю;5-та таємниця – пробудження й розпізнавання в дітей природної обдарованості, яку всіма силами й уміннями педагога слід підтримувати, розвивати;6-та таємниця – стимул, стимул і ще раз стимул.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
9 липня 2018
Переглядів
1683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку