Презентація "Вчинок і відповідальність"

Про матеріал
У презентації "Вчинок і відповідальність" зібрано матеріал на основі проведеного спілкування дев'ятикласників з органами місцевої влади та представниками правоохоронних органів, де все це відтворено в інтерв'ю, наведено притчу до теми, зібрано декілька цитат відомих людей, а також є кросврд та словничок відповідальності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інстанція, перед якою несемо відповідальність—це совість. “О солодкий шлях життя, коли совість чиста.” Г. Сковорода Кожна людина несе відповідальність перед усіма людьми, за всіх людей і за все. Ф. Достоєвський  Вчинок і відповідальність

Номер слайду 2

П′ять принципів відповідалності  відповідальності  Наша відповідальність у майбутньому залежить від рішень, які ми приймаємо сьогодні. Ми є або творцями своєї долі, або пливемо за течією. Відповідальне ставлення до життя розпочинається з вирішення стати відповідальним. Бути відповідальним, означає нести відповідальність за свою поведінку все життя. Ми несемо відповідальність за свою поведінку та власне життя у фізичній, розумовій, емоційній, соціальній, духовній сферах. життєдіяльності.

Номер слайду 3

Наше інтерв′ю Ми , творча група 9-Б класу підготували інтерв’ю з представниками міліції, громадськості села. Запитання до представників міліції:· Які найчастіше трапляються правопорушення серед дітей школи?· Які міри покарань застосовують до правопорушників?· Що треба робити, щоб зменшити кількість правопорушень?Запитання до сільського голови:· Які заходи сільська рада вживає, щоб попередити правопорушення серед молоді?· Чи траплялися правопорушення на території села серед учнівської молоді, як на це вплинула сільська рада?Запитання до психолога (соціального працівника) Які прийоми формування відповідальності в дітей шкільного віку? Поради, як уникати “спокуси” робити негативні вчинки. Чи можна взагалі уникнути відповідальності у своїх вчинках?

Номер слайду 4

Притча про метелика. У давнину жив—був один мудрець, до котрого люди ходили за порадою. Усім він допомагав, люди йому довіряли й дуже поважали його вік, життєвий досвід і мудрість. Якось одна заздрісна Людина вирішила висміяти мудреця у присутності багатьох людей. Заздрісник вигадав хитрий план, як саме це зробити: «Я впіймаю метелика і в закритих долонях принесу мудрецю, потім запитаю його, як він думає, живий у мене метелик в руках чи мертвий. Якщо мудрець скаже, що живий, я стисну щільно долоні і роздавлю метелика і, розкривши долоні, скажу, що мудрець помилився. Якщо мудрець скаже, що метелик мертвий, я розкрию долоні, метелик вилетить живий і неушкоджений. Я скажу, що наш великий мудрець помилився»Так і зробив заздрісник, упіймав метелика й пішов до мудреця. Коли він запитав, який у нього в долонях метелик, мудрець відповів “Усе в твоїх руках”

Номер слайду 5

Словничок відповідальностіСкільки зла криється всередині за гарною подобою: гадюка ховається в траві Г. Сковорода. Кримінальна відповідальність вид юридичної відповідальності, яка полягає в обмеженні прав і свобод особи, яка вчинила злочин. Покарання—захід примусу, що застосовується від імені держави за вироком суду і полягає в передбаченому законом обмеженні прав і свобод засудженого. Види покарань: громадські роботи; арешт; обмеження волі; конфіскація майна; штраф обмеження свободи довічне. Цивільно—правова відповідальність— вид юридичної відповідальності, який полягає в покладенні на правопорушника невигідних майнових наслідків за невиконання зобов’язань. Заподіяна шкода: моральна шкода—фізичний біль та страждання, яких особа зазнала у зв’язку з ушкодженням здоров’я, приниження честі та гідності, Дисциплінарна відповідальність—вид юридичної відповідальності, що застосовується до порушників трудової дисципліни.

Номер слайду 6

Відповідальний чи безвідповідальний1. Допомогти однокласникові, даючи йому списати а) так; б) ні2. Поприбирати у класі за товариша, який вирішив поганяти м’яча з друзями а) так; б) ні3. Поприбирати у класі за подругу, котра готується до звітного концерту в музичній школі а) так; б) ні4. Позайматися з однокласником на перерві, або після уроків з предмета, що йому важко дається а) так; б) ні.5. Під час виборів учнівського самоврядування голосувати за однокласницю лише тому, що вона симпатична і вміє гарно виступати а) так; б) ні. Ключ до тесту : Відповідальний— 1; 2; 5—”ні” ; 3; 4—”так”. Безвідповідальний—інші варіанти.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Черевко Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 червня 2021
Переглядів
2887
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку