Презентація Веб 2.0 у школі

Про матеріал
Презентація містить матеріал про появу терміну "веб 2.0" , пояснення цього терміну, значення і можливості такої технології. Дається класифікація ресурсів "веб 2.0", характеристика кожного із них: пошукові системи (Google і укранські пошукові ситеми), мережеві щоденники, інтелект-карти, блог, сервіси для зберігання закладок, соціальні геосервіси, про технологію Вікіпедія. Вказуються результати застосування технології "веб 2.0". Дається висновок про необмежені горизонти для застосування сучасних соціальних сервісів Web 2.0 у навчальній діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Веб 2.0 у школі

Номер слайду 2

зберігання особової картки з контактними даними, онлайнова адресна книга, онлайновий органайзер, що доступні з будь-якого комп'ютера, сховище мультимедійних даних користувача, можливість обмеження небажаного спілкування. Сучасна соціальна мережа пропонує такий набір стандартних послуг: Цей спектр соціальних послуг активно поповнюється, враховуючи актуальну зацікавленість користувачів.

Номер слайду 3

Web 2.0 – Інтернетдругого покоління.

Номер слайду 4

Один з головних ідеологів Веб 2.0 Появу терміну Веб 2.0прийнято пов’язувати зістаттею Тіма О’Рейлі«Що таке Веб 2.0». Тім О’Рейлі (народився6 червня 1954 року, Корк,Ірландія) — засновниккомпанії «O'Reilly Media»,яка підтримує безкоштовнепрограмне забезпечення та єприхильником руху за вільнепрограмне забезпечення.

Номер слайду 5

Веб 2.0 Інтернет - засіб комунікації, його об’єктами є медіасервіси, блоги, соціальні мережі, а суб’єктами - співучасники.

Номер слайду 6

Технології Web 2.0 справедливо називають соціальними сервісами мережі Інтернет, оскільки їх використання здійснюється спільно в межах відповідної групи користувачів. Групи користувачів можуть утворювати цілі мережні співтовариства, які об’єднують свої зусилля для досягнення відповідної мети. Прикладом таких груп може бути створення мережних співтовариств: вчитель-учень; вчитель-вчитель; учень-учень.

Номер слайду 7

Можливості Web 2.0 :- спілкування в режимі реального часу;- спільний пошук і зберігання інформації;- створення та спільне використання медіа-матеріалів;- спільне створення та редагування гіпертекстів;- спільне редагування текстових документів, електронних таблиць, презентацій та інших документів;- спільне використання різноманітних документів;- спільне редагування і використання календарів і розкладів

Номер слайду 8

Класифікація ресурсів Веб 2.0

Номер слайду 9

Соціальні пошукові системи – системи, які дозволяють користувачам самим визначати в якому напрямку вести пошук, які сайти переглядати насамперед, на які слова звертати першочергову увагу і яким чином представляти знайдені результати. Пошук можна адаптувати до певної тематики та співтовариства.

Номер слайду 10

На просторах українського Інтернету лідирує пошукова система Google. Згідно зі статистикою Statcounter, вона має найвищий рейтинг у світі (96, 5%). Власні пошукові системи України

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Блоґ (англ. blog, від "web log", "мережевий журнал або щоденник подій") - це веб-сайт, в основний вміст якого регулярно додаються записи, що містять текст, зображення або мультимедіа. Відмінності блоґу від традиційного щоденника зумовлюються середовищем: блоґи зазвичай публічні і передбачають сторонніх читачів, які можуть вступити в публічну полеміку з автором

Номер слайду 13

Сервіси для збереження закладок - засоби збереження посилань на веб-сторінки, які регулярно відвідуються. Одним з найпопулярніших сервісів закладок в Україні — є сайт links.i.ua, який входить в соціальну мережу i.ua, та об'єднує більш ніж 3 мільйона користувачів. А також сервіси соціальних закладок Symbaloo; Contentle.com ; Axiomie.com; інші

Номер слайду 14

Соціальні сервіси збереження мультимедійних ресурсів – сервіси мережі Інтернет, які дозволяють безкоштовно зберігати, класифікувати, обмінюватися цифровими фотографіями, аудіо- і відеозаписами, текстовими файлами, презентаціями, а також організовувати обговорення контенту.- http://Flickr.com- «Flickr».- http://audacity.sourceforge.net- «Audacity».- http://www.slideshare.net- «Slide. Share».- http://youtube.com- «Youtube».

Номер слайду 15

Карти знань (англ. Mind map) — спосіб зображення процесу загального мислення за допомогою схем.

Номер слайду 16

Соціальні геосервіси – сервіси мережі Інтернет, які дозволяють з досить високою точністю знаходити, відзначати, коментувати, доповнювати фотографіями різні об'єкти на карті Землі. Використовуються реальні дані, отримані за допомогою навколоземних супутників.

Номер слайду 17

Найяскравішим прикладом Веб 2.0 технологій є Вікіпедія – відкрита багатомовна вікі-енциклопедія, яка підтримується некомерційною організацією «Фонд. Вікімедіа». Назва утворена від слів «вікі» (технології для створення сайтів) і «енциклопедія». Вікіпедія є п'ятим за популярністю веб-сайтом у світі — його відвідують понад 400 млн. осіб у місяць. Як інтернет-довідник Вікіпедія є найбільшою і найпопулярнішою серед подібних сайтів.

Номер слайду 18

Google Classroom - безкоштовний веб-сервіс, створений Google для навчальних закладів з метою спрощення створення, поширення і класифікації завдань безпаперовим шляхом. Основна мета сервісу - прискорити процес поширення файлів між учителями та учениками. Google Classroom об'єднує в собі: Google Drive для створення і обміну завданнями, Google Docs, Sheets and Slides для написання, Gmail для спілкування і Google Calendar для розкладу.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Висновок. Сучасні соціальні сервіси Web 2.0 відкривають необмежені горизонти для застосування їх у навчальній діяльності, а саме: використання відкритих, безкоштовних і вільних електронних ресурсів; самостійне створення мережевого навчального змісту;освоєння інформаційних знань і навичок; - управління та спостереження за діяльністю учасників мережевої спільноти, та ін.

Номер слайду 21

Використані джерелаhttps://naurok.com.ua/Вікіпедія - http://uk.wikipedia.org/wiki/Стеценко Г. В. Технологія Веб 2.0 як засіб використання Веб-ресурсів майбутніми вчителями інформатики http://galanet.at.ua/publ/1-1-0-27 ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ WEB 2.0 ТА СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВДмитро СОМЕНКО (https://phm.cuspu.edu.ua/ojs/index.php) Сучасні технології навчання у вищій та середній школі http://dspace.tnpu.edu.ua/

pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
13 жовтня 2023
Переглядів
336
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку