Презентація "Вічна пам"ять загиблим Нижньосірогозцям"

Про матеріал
Мето. цього заходу є шанувати світлу пам'ять тих, хто загинув на полях боїв з ворогом; познайомити учнів з учасниками АТО, які живуть в нашому селі; виховувати моральні чесноти, героїчні риси характеру (мужність, наполегливість, цілеспрямованість), почуття гордості за свій народ, національну свідомість та патріотизм; винести уроки толерантності і неможливості вирішення конфліктів за допомогою зброї; сприяти формуванню громадянської позиції як одного з проявів духовності нації, патріотичності; дати можливість відчути особливу цінність миру і спокою у світі, важливість таких понять як милосердя, підтримка та співчуття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Шилік Анатолій Вікторович

Номер слайду 4

Доброволець, у зоні бойових дій з весни 2014-го. Командир мінометної батареї, 51-ша окрема механізована бригада. У ніч з 24 на 25 серпня 2014 року в під Докучаєвськом мінометна батарея капітана Шиліка зазнала важких втрат. 3-й батальйон 51-ї бригади опинився в оточенні в районі Березове — Оленівка під постійним артилерійським обстрілом російсько-терористичних військ. Більшість особового складу батареї перебувала на блокпосту 39-06 неподалік від Іловайська. Цей блокпост обстрілювався самохідно-артилерійськими гарматами «Нона». Від одного з пострілів загорівся тент на машині ГАЗ-66. Анатолій Шилік особисто кинувся його гасити. На допомогу капітану з укриттів вибігли й інші бійці. Коли вони всі були поруч з машиною, прилетіло ще кілька снарядів «Нони» і командир загинув. Похований у Ковелі 2 вересня 2014 року. Без Анатолія лишились дружина й двоє дітей .

Номер слайду 5

Драньчінков Віталій Миколайович

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Стрелюк Олександр Олександрович

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Вахненко Валерій Анатолійович

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Гузенко Сергій Олександрович

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Народився 1987 року в селі Павлівка (Верхньорогачицький район, Херсонська область). Після школи деякий час працював трактористом на фермерському господарстві у своєму селі та охоронцем-інкасатором «Приват. Банку» в Новій Каховці. З червня 2014 по травень 2015 року проходив службу за мобілізацією. Брав участь у боях за Іловайськ, Вуглегірськ, Дебальцеве та біля ДАП В грудні 2016-го підписав контракт; старший сержант, головний сержант 1-ї мотопіхотної роти 42-го батальйону «Рух опору» 57-ї бригади. З червня 2018 року мешкав у місті Берислав. 4 лютого 2019 року загинув вдень біля селища Опитне (Ясинуватський район) від кулі ворожого снайпера — прикривши собою побратима, дістав проникаюче наскрізне поранення грудної клітки з ураженням обидвох легень. 8 лютого 2018-го похований в селі Павлівка.

Номер слайду 14

pptx
Додано
30 січня 2021
Переглядів
701
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку