Презентація: "Види фасадних фарб"

Про матеріал
Презентація: "Види фасадних фарб" призначена для використання на уроках професійно-теоретичного та виробничого навчання професії "маляр"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види фасадних фарб. Хмельова Г. М.

Номер слайду 2

Вступ. Фасад будинку відповідає за дві важливі функції: естетичну та захисну. Зовнішній вигляд будівлі однозначно повинен «тішити око». А ось про те, що фасад може і повинен захищати будівлю від негативних зовнішніх впливів, майбутні домовласники часто не замислюються, і в результаті на ньому з’являються грибок, пліснява, тріщини та інші неприємні сліди експлуатації. Вони псують вигляд фасаду будинку. Тому про якісну його обробку слід подбати заздалегідь, вибираючи види фасадних фарбІснують різні способи обробки фасадів: вініловий сайдинг, штукатурка, шпаклівка, обробка деревом, фасадна плитка, фарбування і т.д. Кожен вид має як плюси, так і мінуси, і при виборі варіанту оздоблення необхідно враховувати всі тонкощі проведення таких робіт. Фарбування фасаду здатне не лише прикрасити зовнішній вигляд, але й зберегти властивості матеріалу, на який фарбу наносять. При цьому важливо пам’ятати, що фарба повинна підбиратися з урахуванням особливостей матеріалу.

Номер слайду 3

Отже, фарба повинна мати такі якості: Еластичність. Це важливо, так як при впливі на неї високих і низьких температур поверхня лакофарбового покриття може коробитися, тобто нанесений на стіну матеріал може звужуватися та розширюватися. Стійкість до ультрафіолетового випромінювання. Сонячне проміння впливає на початковий колір фасаду, і якщо ви хочете зберегти його на довгий час, потрібно пофарбувати стійкою фарбою. Механічна стійкість. Лакофарбне покриття не повинно стиратися, обсипатися і забруднюватися. Водонепроникність. Через фарбу не повинна просочуватися вода, тому повинна бути водонепроникна фарба. Це необхідно враховувати обов’язково, тому що при просочуванні води під фарбу на фасаді розпочнеться процес розмноження грибка та появи цвілі. Паропроникність. Через фарбу мають проходити водяні пари. Цей показник називають паропроникністю, його важливо враховувати, особливо у вологому кліматі. Якщо поверхня під фарбою зроблена з дихаючих матеріалів, а фарба не дозволяє водяним парам виходити назовні, то між стіною та покриттям утворюватиметься конденсат, що призведе до здуття фарби та появи тріщин. Адгезія. Між фарбою та фасадним покриттям має бути хороша зчеплюваність, що забезпечить високу міцність фарбування фасаду. Зручність. Фарба повинна бути зручною у нанесенні та швидко сохнути.

Номер слайду 4

Основні види фасадних фарб. Широкий асортимент сучасних будівельних магазинів пропонує величезну різноманітність різних видів фарб для фасадів. Крім матеріалу, для якого рекомендується використовувати фарбу (деревина, метал, бетон, цегла, метал, полімери та пластик), фарби також відрізняються складом, зокрема типом використовуваного в них розчинника. За типом розчинника, фарби поділяються лише на два види: ОрганорозчинніВодорозчинні.

Номер слайду 5

Органорозчинні фарби виготовляються на основі органічних розчинників. Їх слід розводити летючими речовинами, такими як уайт-спірит (очищений гас). Основною перевагою, якою володіють органорозчинні фарби для фасадних робіт, є можливість їх використання в умовах підвищеної вологості і при мінусовій температурі навколишнього середовища. проте, на сьогоднішній день, органорозчинні фарби для зовнішніх робіт не дуже популярні через дві негативні властивості: легкозаймисті та токсичність для здоров’я людини. Водорозчинні або водно-дисперсні фарби для фасадних робіт, навпаки, – не становлять загрози для здоров’я людей і, завдяки акриловим або силіконовим смолам, що входять до їх складу, а також «рідкому склу» – мають високу надійність і високі. ж захисними властивостями. Водорозчинні фарби дуже популярні у сучасного покупця, тому представлені в будівельних магазинах у неймовірно широкому асортименті. Водорозчинні фарби для зовнішніх робіт відрізняються за типом барвника і бувають: АкриловіСілікатніСиліконові.

Номер слайду 6

Акрилова фарба для фасадних робіт є найпрактичнішою та найпопулярнішою серед усіх водорозчинних фарб. Основна перевага акрилової фарби полягає в тому, що вона – універсальна і може використовуватися для різних поверхонь, у тому числі пористих: від цегли і штукатурки – до дерева і каменю. Крім цього, у акрилової фарби є ще безліч переваг: Еластичність та паропроникність. Влагостійкість. Надійний захист від атмосферних впливів. Прискорений процес висихання. Низька витрата фарби в процесі фарбування. Термін служби покриття від 10 років.

Номер слайду 7

Силікатна фарба для фасадних робіт виготовляється на основі силікатного клею («рідке скло»). Незважаючи на свої явні переваги, що полягають у ще нижчому в порівнянні з акриловими варіантами, витраті фарби, і вдвічі більшому заявленому терміні експлуатації, – до 20 років, – силікатна фарба для фасадних робіт має ряд відчутних недоліків: Токсичність у процесі нанесення. Вузька сфера застосування – тільки мінеральні поверхні, такі як вапняк та штукатурка, також допускається використання на бетоні, цегли та гіпсіНезмивність обробки. Працюючи з силікатною фарбою, обов’язково варто подбати про засоби індивідуального захисту та дотримуватися розумної обережності.

Номер слайду 8

Силіконова фарба для фасадних робіт відрізняється високою паропроникністю при абсолютній відсутності термопластичності (схильності до впливу високих температур навколишнього середовища). Також силіконова фарба – це: Волого- та брудовідштовхувальні властивостіНевисокі витрати. Підвищена міцність та надійність. Антибактеріальні компоненти у складі фарби. Зважаючи на ці властивості, силіконові фарби для зовнішніх робіт користуються величезним попитом у споживачів.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
21 липня
Переглядів
7
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку