Презентація "Види одягу. Дрес-код"

Про матеріал
В презентації розглянута класифікація видів одягу, а також такий аксесуар як краватка. Матеріал розрахований для учнів 9-х класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види одягу. Дрес-код9 клас

Номер слайду 2

Поняття в ребусах “ минає - залишається ”. Ів Сен-Лоран, французький модельєр буває різних стилів.

Номер слайду 3

Поняття в ребусах - візитна картка людини.

Номер слайду 4

За призначенням і використанням одяг поділяють на: Побутовий одяг – носять вдома та на роботіСпортивний - для занять спортом. Виробничий – для роботи на виробництві

Номер слайду 5

За призначенням і використанням одяг поділяють на: Сценічний. Формений – належність до певної організації, відомства.

Номер слайду 6

Одним з різновидів форменого одягу є шкільна форма, яка є в деяких престижних закладах освіти, або деяких школах. Шкільна форма в ЯпоніїШкільна форма у ВеликобританіїШкільний одяг у США

Номер слайду 7

Повсякденний одяг. Для роботи, навчання, прогулянок. Зручний та комфортний Відповідає конкретній ситуації

Номер слайду 8

Вбрання для роботи залежить від характеру діяльності та місця роботи. Доволі часто це має бути діловий одяг, або ще з більшими вимогами – дрес-код. Дрес-код (англ. dress code, нім. Kleiderordnung, фр. codevestimentaire) — неписане правило, регламент в одязі, який демонструє належність людини до певної професійної або соціальної групи.

Номер слайду 9

“ Добре вдягнена людина — це та, на чий одяг не звертають уваги ” Вільям Сомерсет Моем, англійський письменник. Діловий одяг. Корпоративний дрес-код

Номер слайду 10

Дотримання певних вимог до одягу – дрес-коду – передбачають також деякі ситуації: ділова зустріч, весільна церемонія, світський прийом, звана вечеря. Як правило, у запрошенні на ці заходи стоять спеціальні позначення, що вказують на дрес-код. Етикетом встановлено такі основні дрес-коди одягу: строгий, повсякденний, діловий, вечірній.

Номер слайду 11

“ Який би спосіб життя ви не вели, у вас має бути свій власний стиль, свій власний світ “ Ральф Лорен. Урочистий (святковий) одяг. Одяг для відпочинку

Номер слайду 12

“ Справжня елегантність полягає в тому, щоб одягатися як усі, але неповторним чином “Франсуаза Жиро, французька письменниця. Домашній одяг

Номер слайду 13

Стильним і вишуканим аксесуаром, без якого важко уявити собі гардероб сучасної людини, є краватка. Краватка (від нім. Krawatte, англ. Cravat, також похідне від італ. Cravatta; можливо, за посередництва польськ. Krawat; назвою завдячує хорватам, які під час Тридцятилітньої війни у Франції принесли в Європу моду на цей елемент одягу) — смужка тканини, зав’язана навколо шиї. Її використовують як прикрасу, аксесуар одягу, зокрема як обов’язковий атрибут ділового костюма. Близьке за значенням також стародавнє поняття «шийна хустина».

Номер слайду 14

Першу згадку про краваткиможна знайти в історії Стародавнього Єгипту, де шматок тканини правильної геометричної форми, накинутий на плечі, правив за своєрідний символ соціального статусу його власника.

Номер слайду 15

Римські легіонери пов’язували навколо шиї хустки, щоб було тепліше. Після розпаду Римської імперії цю моду перейняли стародавні племена сучасної Румунії. Від них вона перейшла до Хорватії, а потім – і до Парижа.

Номер слайду 16

За всю історію існування краватки з’явилося приблизно 85 способів зав’язування вузла: від найпростіших, для навчання,до найскладніших елегантних вузлів. Принаймні 13 із них за виглядом відповідають загальноприйнятим естетичним вимогам. При цьому середньостатистичний чоловік, який носить краватки, користується двома-трьома способами.

Номер слайду 17

Деякі різновиди краваток. Звичайна. Краватка регат. Краватка аскот(Англія)Краватка шарпей(Шотландія)

Номер слайду 18

Деякі різновиди краваток. Краватка пластрон(Франція)Краватка-метелик. Краватка боло(Америка)

Номер слайду 19

Сьогодні краватка як елемент жіночого гардероба є обов’язковимаксесуаром у кількох популярних стилях одягу – діловому, вінтажному, вуличному, ковбойському, кантрі тощо.

Номер слайду 20

Краватки з інших матеріалів. В’язаніВишиті

Номер слайду 21

1. Простий (чвертний) вузол – виконувати його найлегше. Він рекомендований тим, хто лише вчиться зав’язувати краватку.

Номер слайду 22

2. Універсальний вузол (напіввіндзор) – найпопулярніший спосіб зав’язати краватку, рекомендований для шовкових краваток традиційної ширини, широких цупких і модних вузьких краваток.

Номер слайду 23

3. Елегантний вузол (віндзор). Зав’язувати його потрібно так само, як універсальний, додаючи ще один виток з боку правого кутка коміра. Використовуючи краватки різної ширини або змінюючи положення вузького і широкого кінців краватки, можна досягти необхідного розміру вузла.

Номер слайду 24

4. Ще один спосіб зав’язати краватку – подвійним вузлом. Є ідеальним для високих комірів сорочок. Його зазвичай використовують для кашемірових або вовняних краваток із зимових колекцій.

Номер слайду 25

Практичне завдання: Навчитися зав’язувати краватку“ Добре зав’язана краватка — перший важливий крок у житті ” Оскар Уайльд, англійський прозаїк і драматург

pptx
Додано
6 березня 2023
Переглядів
2281
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку