Презентація "Види сучасних комп’ютерів та їх застосування"

Про матеріал
Презентація до уроку з інформатики 8 клас до підручника (Інформатика 8 клас, Казанцева О.П.) за темою "Види сучасних комп’ютерів та їх застосування".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види сучасних комп’ютерів та їх застосування

Номер слайду 2

КЛАСИФІКАЦІЯ КОМП’ЮТЕРІВСучасні комп’ютери залежно від розміру, призначення і вартостіподіляють на п’ять типів: вбудовані, персональні, сервери середньогокласу, мейнфрейми та суперкомп’ютери.

Номер слайду 3

ВБУДОВАНІ КОМП’ЮТЕРИВбудовані комп’ютери — це невеликі комп’ютери, якими оснащують побутові прилади та автомобілі. Широкого застосування набуло використання вбудованих комп’ютерів у побутових приладах: роботи-пилососи, пральні машини, мультиварки, мікрохвильові печі, кондиціонери тощо. Вбудованими комп’ютерами оснащені сучасні автомобілі. Зокрема, в автомобілі комп’ютер керує клімат-контролем, роботою двигуна та інших систем, спрощує паркування, надає різноманітну інформацію водієві.

Номер слайду 4

ПЕРСОНАЛЬНІ КОМП’ЮТЕРИПерсональні комп’ютери — це комп’ютери, якими в певний момент часу може користуватися одна особа. Персональні комп’ютери можна поділити на дві категорії: стаціонарні та портативні. Під категорією стаціонарного ПК мається на увазі комп’ютер, який має постійне місце, і не передбачається його часта зміна. Живлення цих комп’ютерів здійснюється через електричну мережу. Виділяються три основних типи таких пристроїв: настільні комп’ютери, неттопи та моноблоки.

Номер слайду 5

ПЕРСОНАЛЬНІ КОМП’ЮТЕРИНайбільш високопродуктивними представниками персональних комп’ютерів є саме настільні комп’ютери. Цей тип комп’ютера називається настільним тому, що місцем розміщення служить письмовий або комп’ютерний стіл. Основним компонентом тут уважається системний блок. До системного блока підключається монітор, клавіатура і миша, всі ці компоненти взаємодіють між собою.

Номер слайду 6

ПЕРСОНАЛЬНІ КОМП’ЮТЕРИДругий тип стаціонарних комп’ютерів — неттопи. Неттоп — це мінімізована версія системного блока, крім розмірів, відрізняється меншим енергоспоживанням і виділенням шуму, і як наслідком, в більшості випадків — меншою продуктивністю. Але все це сприяє відмінній інтеграції з інтер’єром офісу або будинку.

Номер слайду 7

ПОРТАТИВНІ КОМП’ЮТЕРИДруга категорія персональних комп’ютерів— портативні комп’ютери. Це комп’ютери, які є невеликими за розмірами і передбачають легкість зміни місця їхнього перебування. Живлення цих комп’ютерів здійснюється переважно завдяки акумулятору. Одним із найбільш розповсюджених типів портативних комп’ютерів є ноутбуки та нетбуки.

Номер слайду 8

ПОРТАТИВНІ КОМП’ЮТЕРИНоутбуки — це комп’ютери, які можна легко переносити, мають можливість автономної роботи, яка можлива саме завдяки акумуляторній батареї. Крім цього, відмінна риса від стаціонарних комп’ютерів — суміщення складових системного блока, дисплея та клавіатури в одному корпусі. А здатність складатися робить їх ще компактнішими.

Номер слайду 9

ПОРТАТИВНІ КОМП’ЮТЕРИНетбуки — це ті ж ноутбуки, які мають менші розміри та більше часу роботи від акумуляторної батареї. Проте ці переваги впливають на зменшення їхньої продуктивності, що не дає можливості ними використовувати ресурсомісткі додатки.

Номер слайду 10

ПОРТАТИВНІ КОМП’ЮТЕРИЩе один тип портативних комп’ютерів — планшети та планшетні ноутбуки, їх ще називають трансформерами. Планшети — це переносні комп’ютери, які в одному корпусі містять обчислювальний потенціал для перегляду інтернет-сторінок, відео та прослуховування музики. Основою тут є пристрій уведення — сенсорний дисплей (тачскрін). Планшети є справжніми помічниками, а в деяких ситуаціях зручніші, ніж ноутбуки, за рахунок менших розмірів.

Номер слайду 11

ПОРТАТИВНІ КОМП’ЮТЕРИТретій тип портативних комп’ютерів — смартфони. На відміну від інших портативних пристроїв, смартфони мають також функцію телефону. Так само, як і інші види комп’ютерів, які є представниками портативних пристроїв, смартфони залежні від часу роботи акумулятора. Мають невеликі розміри, що сприяє можливості мати їх завжди під рукою. Звичайно ці переваги не можуть зменшувати їхню продуктивність у порівнянні з більшими за розмірами пристроями.

Номер слайду 12

ВИДИ ПЕРСОНАЛЬНИХ КОМП’ЮТЕРІВ

Номер слайду 13

СЕРВЕРИ СЕРЕДНЬОГО КЛАСУСервери середнього класу — це комп’ютери, призначені для керування інформаційними системами невеликих і середніх підприємств. Такі сервери потужніші за персональні комп’ютери, можуть одночасно обслуговувати багато користувачів, які підключаються до них з допомогою своїх персональних комп’ютерів.

Номер слайду 14

МЕЙНФРЕЙМИМейнфрейми є серверами вищого класу. Це потужні комп’ютери, які встановлюють великі підприємства, банки, мобільні оператори тощо. Сервери цього класу розраховані на безперервну цілодобову роботу й одночасно обслуговують запити тисяч користувачів.

Номер слайду 15

СУПЕРКОМП’ЮТЕРИЩе один вид комп’ютерів - суперкомп’ютери. Так називають комп’ютери з величезною обчислювальною потужністю. Їх використовують для виконання завдань, які вимагають інтенсивних обчислень, зокрема для прогнозування погодно-кліматичних умов, керування космічними польотами. Традиційний суперкомп’ютер коштує кілька мільйонів доларів. Щоб зменшити його вартість, почали використовувати суперкомп’ютерні кластери, що складаються з кількох серверів середнього класу, які діють як один.

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Проаналізувати§ 12, ст. 58-61

Номер слайду 17

Дякую за увагу!За новою програмою

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Лайбіда Галина Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чорнобривець Віра Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Баранов Сергій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Казанцева О.П., Стеценко І.В.)
Додано
9 жовтня 2022
Переглядів
9442
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку