Презентація. "Види та класифікація спідниць"

Про матеріал

Презентація має широке коло бажаючих пізнати й розширити свої знаня про види, конструкції та класифікації спідниць. Розкриває принципи розрахунку кожної довжини спідниці (подані математичні формули). Файно підібраний фасон спідниці, підкреслить Вашу привабливість!

Бажаю кожній знайти свій стиль й виразити свою індивідуальність!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нестандартний урок Учитель технологій Чередниченко Л.В.

Номер слайду 2

За способом експлуатації всі види одягу поділяють на плечові та поясні. Самі назви говорять, що плечові - це вироби, які тримаються на плечах, а поясні - на талії. Спідниці становлять саму більшу групу поясних виробів. Мета нашего уроку – навчитися розрізняти конструкції спідниць за покроєм та сілуетом.

Номер слайду 3

С А Р Ф П А Ф П Р Т П Ю К Т Ю С К С У М І М Д Ж Д У Ж И К И Д З О К О З В Б Т В Н А Т Б А У Ч С У Р И Ч С Р Я Л Р Я Л Р Ц П П О Ш Б Н Ш О Н Я Б

Номер слайду 4

Показ моделей спідниць

Номер слайду 5

Спідниця - це поясний вид одягу. За тлумачним словником С. І. Ожегова, спідниця є жіночий одяг від талії до низу. Але вона не завжди була такою. Спочатку в середні століття спідницею називали прісборенное у горла вбрання довжиною до колін, зазвичай підперезаний. Носили таке вбрання як чоловіки, так і жінки. І тільки в 15 столітті жіноча готична спідниця розділилася на ліф і власне спідницю в сучасному розумінні.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Спідниця макси Спідниця довжини максі, в традиційному варіанті доходить до щиколотки. Модель, що не втрачає популярність в усі часи і періодично виступає на перший план серед всіх інших. Види довгих спідниць не численні: «сонце», «полусолнце», годе, багатоярусні. Чим вони гарні, так це тим, що будь-яку фігуру покращують: повну роблять стрункішою, незграбній надають жіночність.

Номер слайду 9

Спідниця міді Її довжина закінчується на середині гомілки. На даній моделі відчувається чітке дихання 50-60-х років, коли вона була вкрай популярна. Хтось скаже, що модель пуританська, а інші називають її ретро-стилем. Ясно одне, що спідниці такої довжини, за умови правильно обраного фасону, підходять усім незалежно від віку й структури тіла.

Номер слайду 10

Спідниця міні Спідниці, довжина яких вище колін не менше, чім 10-15 см. . Добре виглядають на дівчатах з рівними ніжками та пропорційною фігурою. Підійдуть і високим, і низьким представницям жіночої статі.

Номер слайду 11

Ріст х на коефіцієнт Довжина mini спідниці – Р х 0,26 Довжина до коліна – Р х 0,35 Довжина midi спідниці – Р х 0,5 Довжина maxi спідниці – Р х 0,62

Номер слайду 12

Пряма спідниця Основою прямої спідниці є спідниця класичного крою, яка складається із заднього та переднього полотнища. Має два бічних шва та виточки по лінії талії. На основі крою прямої спідниці можна промоделювати різні фасони спідниць: з воланом, складками, на кокетці та інші.

Номер слайду 13

Завужена спідниця Суворі, лаконічні форми спідниці дозволяють виглядати елегантно і струнко. Завдяки симетричним прямим контурам і обляганню, спідниця візуально витягує фігуру не менше, чім 10-15 см. Підходить багатьом типам статури.

Номер слайду 14

Розширена спідниця Спідниця підкреслює талію і легко розширюється донизу, проявляючи різницю «талія-стегна» стримано і коректно. Найчастіше цей фасон спідниці зустрічається в міні або міді-варіантах. Ця форма зробить стрункішою, легкою й романтичною будь-яку жінку.  

Номер слайду 15

Пряма спідниця Складається з двох деталей: переднього і заднього полотнища. Спідниця прямого крою щільно облягає фігуру, вона може мати розрізи, різні баски, кокетки, кишені і т. п.

Номер слайду 16

Клиньова спідниця Основу клиньових спідниць становить клин. Усі клини спідниці (їх може бути 4-12) однаково розширені донизу, у наслідок чого рівномірно розподіляються м’які складки. Застібка розташовується в бічному шві, якщо кількість клинів парне, і - знаходиться позаду при непарному числі клинів.

Номер слайду 17

Конічна спідниця Конічними називають спідниці, які по зовнішньому вигляду нагадують зрізаний конус. Конічна спідниця, як правило не має виточок і зазвичай по конструкції може бути одношовною або двошовною, в залежності від ширини тканини і моделі. Види конічних спідниць: «сонце», «напівсонце», «дзвін», «кльош». Найпростіші по конструкції, так що їх креслення можна будувати прямо на тканині, без лекал.

Номер слайду 18

Фаойя Паньова Плахта Андарак

Номер слайду 19

Фаойя Паньова Плахта Андарак молдаванок росіянок українок білорусок

Номер слайду 20

Довгі спідниці дуже популярні в цьому сезоні й отримали назву «Сільська спідниця».  Ці спідниці відрізняються зручністю і яскравими кольорами. Чудовий вибір для літа, так як у такій спідниці не буде жарко, а тонка тканина захистить ваші ноги від палючих сонячних променів. За стилем вони можуть підійти до будь-якого наряду, крім суворого ділового. 

Номер слайду 21

Спідниця-олівець Класична спідниця даного виду має прямий крій, трохи звужений до низу. Довжина, як правило, до коліна або трохи нижче, а ззаду передбачається наявність невеликого розрізу. Існує безліч варіацій, в тому числі із завищеною талією або довжиною до середини гомілки.

Номер слайду 22

Спідниця у защіпках Вільна за кроєм модель. На лінії талії робляться защіпки. Може бути багато защіпок або не дуже, великі чи малі за розміром. Защіпки бувають одно-сторонні й зустрічні.

Номер слайду 23

Спідниця з запахом Популярна оригінальна модель, може бути різної довжини: міні, так і максі. Спідниця з запахом може бути сконструйована на основі практично будь-якого фасону - від трапеції до олівця. Ця модель робить візуально стрункішою стегна, особливо якщо присутнє драпірування по діагоналі.

Номер слайду 24

Юбка водоспад Спідниця з асиметричним подолом з'явилася в Європі в кінці XIX в. За характерну спадаючу, хвилясті лінію низу спідниця отримала назву «водоспад». Пару років тому спідниця цього фасону отримала друге народження, ставши дуже популярною серед населення.

Номер слайду 25

Спідниця-годе За будовою вона являє собою комбінацію, що складається зі спідниці-олівець і конічної спідниці. Зверху вона обтягує силует, а до низу розширюється за допомогою втачних клинів, кількість яких може сильно варіюватися, та й починатися вони можуть як від середини стегна, так і набагато нижче.

Номер слайду 26

Юбка карго Це спідниця простого, найчастіше рівного покрою. Вона відрізняється великою кількістю кишень, «блискавок», різних петельок та інших дрібниць. Відповідає стилю «сафарі».

Номер слайду 27

Багатоярусна спідниця Пишні багатоярусні спідниці відмінно підходять молодим дівчатам. Вони виглядають дуже кокетливо і привабливо.  Вільна й колоритна модель. Створюється з горизонтальних ярусів однієї або різних тканин. Може бути з оборками або без них. До цього фасону відносяться: циганська, бохо, етно та інші.

Номер слайду 28

Спідниця-дзвін Модель має вільний крій і практично не торкається ніг. Довжина до коліна або трохи вище. На ній не утворюється защіпок. Вона нагадує чимось накрохмалені речі, тому що зберігає жорстку форму. У зв`язку з цією особливістю на неї часто завдають різні принти, що додає ще більшу яскравість і індивідуальність.

Номер слайду 29

Спідниця – гофре Гофре — різновид запрасування складок на текстильних виробах. У гофре складки розташовуються під кутом, створюючи ефект гармошки. Ширина складок у гофре — різна (ширина збільшується до низу). Гофровані складки виглядають — об’ємними.

Номер слайду 30

Спідниця – пліссе Пліссе — різновид запрасування складок на текстильних виробах. У плісе гладкі й рівні складки розташовуються паралельно. Ширина складок у плісе повністю однакова. Складки плісе виглядають рівними і ніби пропрасованими.

Номер слайду 31

Юбка-баллон Спідниця з основою крою «сонце» або «напівсонце» з пишним підігнутим низом. Родзинка цієї спідниці - в незвичайному оформленні лінії низу. У спідниці-балон низ виглядає пишним, створюється відчуття, що спідниця створена з декількох ярусів об'ємної тканини.   Секрет такої пишності - в різній довжині основної тканини і підкладки.

Номер слайду 32

Спідниця-пачка  (балерини) Виготовляється з легкої тканини, яка щільно збирається і зводиться до лінії талії. Пишна і яскрава виріб, взяте в звичайне життя з костюма балерини.

Номер слайду 33

Кюлот Даний вид жіночої спідниці по суті є спідницею-штанами, але не зовсім в тому виконанні, до якого всі звикли. Спідниця кюлот являє собою дуже широкі штани, виконані з тонкої, легкої тканини. Кюлот відмінно підійде для дівчат, які не особливо люблять носити спідниці, а також для тих, у кого є зайві кілограми, так як цей фасон спідниці їх дуже вдало приховує. 

Номер слайду 34

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Коломієць Олена
    змістовна презентація, обов'язково скористаюсь на своїх уроках, але виправляючи некоректний переклад з російської.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Жгута Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
9 червня 2018
Переглядів
6797
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку