Презентація "Відмова від небезпечних пропозицій. Ризики статевого дозрівання"

Про матеріал
Презентація "Відмова від небезпечних пропозицій. Ризики статевого дозрівання" створена для супроводу дистанційного уроку з Основ здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відмова від небезпечних пропозицій. Ризики статевого дозрівання

Номер слайду 2

Як відмовитися від небажаної пропозиціїДля рівноправного спілкування треба навчитися ввічливо, але твердо і без відчуття провини відмовлятися від того, що тобі не підходить (наприклад, від небажаних стосунків чи недоречних подарунків). Психологи розробили рекомендації, які допоможуть ввічливо відмовитися від небажаної пропозиції. Вони складаються з чотирьох кроків:1234

Номер слайду 3

Практичне завдання: відмова від небезпечних пропозицій в умовах тиску і загрози насилля. Люди не завжди охоче погодяться з тобою, навіть якщо ти висловиш свою позицію з повагою до них. Дехто захоче тебе переконати, почне перебивати, відволікати від теми, умовляти. Тому важливо навчитися протистояти тиску, особливо у випадку, коли тебе намагаються схилити до інтимних стосунків.1. На мал. 32 (с. 113) зображено поширені способи тиску. Ознайомтеся з ними і обговоріть, які ще способи можуть використовувати.2. Уважно прочитайте пам’ятку «Як протидіяти сексуальним домаганням».

Номер слайду 4

Пам’ятка: «Як протидіяти сексуальним домаганням»

Номер слайду 5

Схиляючи до сексуальних стосунків, тебе можуть: Ситуація «Після вечірки»Після вечірки друзі розійшлися, залишивши тебе із твоїм другом наодинці в його квартирі. Ти усвідомлюєш, що вже пізно, транспорт не ходить, а до твого дому дуже далеко. Зазвичай друг шляхетно поводиться з тобою. Але сьогодні він випив пива і став агресивним — намагається схилити тебе до сексуальних стосунків. Коли ти пояснюєш, що не хочеш цього, він перебиває і намагається за будь-яку ціну переконати тебе. Ти рішуче відмовляєшся, тягнеш час або пропонуєш компроміс.

Номер слайду 6

Існують вагомі причини для відтермінування статевих стосунків до того часу, коли ви подорослішаєте. Психологи розробили правила, які допоможуть ввічливо відмовитися від того, що тобі не підходить, у спілкуванні з друзями і протилежною статтю. Люди не завжди охоче погодяться з тобою, навіть якщо висловиш свою позицію з повагою до них. Тому важливо набути навичок відмови від небезпечних пропозицій в умовах тиску і загрози насилля.

Номер слайду 7

Статеве дозрівання (пубертат)- процес перетворення хлопчиків та дівчаток на молодих чоловіків і жінок.

Номер слайду 8

Статеве дозрівання. ДІВЧАТКАhttps://youtu.be/YEGAMBAs. K6 M ХЛОПЧИКИhttps://youtu.be/SIo38 H_QWho

Номер слайду 9

Вплив психоактивних речовин на статевий розвиток виникнення залежностіcповільнюють розвиток або спричиняють його дефект послаблення у хлопців у зрілому віці сексуального потягу та імпотенціїалкогольний цироз печінки у чоловіків з’являються жіночі рисиу дівчат порушується розвиток репродуктивної системи в майбутньому – народжуються діти з вадами фізичного і розумового розвитку, алкогольним синдромом плода тощо.

Номер слайду 10

Ризикована статева поведінкаце статева поведінка, яка може призвести до наступних наслідків: психічні травмиосуд з боку інших людей. Небажана вагітністьІнфекції, що передаються статевим шляхом тощо. Приклади такої поведінки: Ранній початок статевого життя. Часта зміна статевих партнерів. Статеві стосунки в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Секс за гроші або винагороду тощо.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Подолинна Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сільчук Олена Миколаївна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
11 лютого 2023
Переглядів
6599
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку