Презентація "Спілкування хлопців і дівчат. Право на фізичну недоторканість і приватність. Неприпустимість небажаних дотиків, образливих натяків та сексуальних домагань"

Про матеріал
Презентація "Спілкування хлопців і дівчат. Право на фізичну недоторканість і приватність. Неприпустимість небажаних дотиків, образливих натяків та сексуальних домагань" використовується на уроці Основ здоров'я у 8-му класі за темою: "Соціальні аспекти статевого дозрівання. Спілкування хлопців і дівчат. Принципи рівноправного спілкування" відповідно до Навчальної програми для закладів загальної середньої освіти ОСНОВИ ЗДОРОВ’Я 6 – 9 класи (наказ Міністерства освіти і науки України від 03 серпня 2022 року № 698).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спілкування хлопців і дівчат. Право на фізичну недоторканість і приватність. Неприпустимість небажаних дотиків, образливих натяків та сексуальних домагань.

Номер слайду 2

Конституція України Кожна людина має право на свободу та особисту недотор-канність. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності і правах — ст. 21 Конституції України

Номер слайду 3

Неприпустимість небажаних дотиків, образливих натяків та сексуальних домагань. На жаль, ми живемо у світі, де існує таке явище, як насилля. Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Постійно відбуваються війни, напади на людей, приниження та дискримінація. І ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але ми повинні задуматись, що це порушення наших прав, приниження честі та гідності людини. І коли насильство чиниться поруч з нами, у нас в домі, школі, на вулиці, не будьте байдужими, зупиніть його. Навчіться протидіяти, або хоча б не провокувати його своєю поведінкою або вчинками.

Номер слайду 4

Сексуальні домагання. Сексуальні домагання- небажані пропозиції сексуального характеру. Уміння протистояти - важливий крок у розбудові рівноправних стосунків з протилежною статтю. Іноді такі домагання є ознакою готовності до насилля. Щоб не стати жертвою злочину, потрібноуміти протидіяти, уміти і відмовлятися. Однак той, хто робить такі пропозиції, не завжди припинить одразу домагання, він буде старатися використати різні методи впливу.

Номер слайду 5

Віктимна поведінка. Віктимна поведінка (від латинського слова victimа — «жертва») — це вчинки або дії людини, які провокують злочинця на скоєння злочину. Люди свідомо чи несвідомо провокують злочинця словами або інтонацією, жестами, діями, поведінкою, застосуванням сили.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Сексуальні домагання

Номер слайду 8

Відпрацювання алгоритму відмови від небезпечних пропозицій в умовах тиску. Буває, що підлітки потрапляють у ситуації, які загрожують небезпекою, але не одразу усвідомлюють загрозу. Небезпечні пропозиції на перший погляд можуть здатися цілком невинними. Особливо важко відразу зорієнтуватись у групі однолітків: у класі, у дворі, у молодіжній компанії. Примушувати людину робити що-небудь без пояснення причин, шляхом обвинувачень – це тиск.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Вибір за вами. Отже, лише особисто від вас залежить, чи проявиться віктимна поведінка у ваших діях. Тільки вам вирішувати, як, де і з ким проводити час, але ви повинні завжди думати на три кроки уперед про те, які наслідки можуть бути, та намагатися не дати жодного шансу тим, хто шукає собі жертву як в психологічному, так і у фізичному аспектах.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
2146
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку