Презентація "Відрізок"

Про матеріал
Презентаціфя допоможе сформувати в учнів поняття про відрізок, як пряму обмежену з обох боків; вчити позначати відрізки великими латинськими літерами, вимірювати їх і порівнювати; розвивати логічне мислення, увагу, пам'ять; виховувати організованість в роботі, самостійність, бажання вчитися.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відрізок Урок 4

Номер слайду 2

Лунає в рідній школі дзвінок. Кличе всіх нас на урок. Геометрик, Точка,Олівець. Бажають всім вам почути слово молодець.

Номер слайду 3

Доповни речення словом. Геометрична фігура, яка не має жодних вимірів (ні довжини, ні ширини) називається … Геометрична фігура, яка не має ні початку, ні кінця – це … Пряма лінія, яка має початок і не має кінця називається …точкалініяпромінь. Назви римські цифри.І – ІV - VII - X - XIII- XVI - XIX -ІІ – V- VIII- XI - XIV- XVII- XX-III- VI- IX - XII - XV- XVIII –1234567891011131416171819201215 Продовж речення. Я знаю, що пряма позначається … Я знаю, що точку ми позначаємо …Я знаю, що спільним між променем і прямою є …малими латинськими буквами.великими латинськими буквами.лінія.

Номер слайду 4

Робота в зошиті. Накресли будь-яку пряму лінію і познач на ній дві точки. Пригадай з уроків математики як називається ця фігура?.км. Відрізок – це пряма, яка обмежена двома точками. Відрізок має початок і кінець. Його позначають двома великими буквами латинського алфавіту.

Номер слайду 5

Подумай: чи можна подовжити відрізок?Ні, це буде не відрізок, а промінь.

Номер слайду 6

Розглянь малюнок. Скільки на ньому відрізків?. К . А. МНакресли два відрізка, один довжиною 7 см, а другий – на 5 см більше. На прямій задані два відрізка. Довжина КД дорівнює 6 см, КМ – 11 см. Визнач довжину відрізка ДМ.. K. D. MDM = 5 см

Номер слайду 7

Розв’яжи задачу. Оленка вища за Сашка, а Івась менший за Оленку, але вищий за Сашка. Хто найнижчий серед дітей?ОСІ

Номер слайду 8

Молодці!До нової зустрічі.

pptx
Додано
29 серпня 2022
Переглядів
1563
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку