Презентація: "Віджимання (відтискання) з плесканням в долоні".

Про матеріал
Презентація: "Віджимання (відтискання) з плесканням в долоні" розроблена для покращення проведення уроків фізичної культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Які м'язи працюють? .

Номер слайду 3

Крок 1. Прийміть упор лежачи, відстань між руками трохи більше ширини плечей, лікті повністю випрямлені.

Номер слайду 4

Крок 2. Повільно нахиляйтеся до підлоги, тримаючи корпус напруженим. Тримайте лікті близько до боків, під кутом 45 градусів до корпусу.

Номер слайду 5

Крок 3. Як тільки грудна клітина торкнеться підлоги, різко відштовхніться, встигнувши плеснувши в долоні, поки тіло не впало на підлогу, і поверніться у вихідне положення.

Номер слайду 6

Задіяні м’язи: грудні м'язи, трицепс, дельтоподібні м’язи, все тіло.

Номер слайду 7

Поради. Лікті не повинні виступати в сторони. Тримайте лікті близько до тулуба весь час. Утримуйте м'язи кора напруженими, а спину прямою протягом усього підходу.

Номер слайду 8

Протипоказання і запобіжні заходи! Врахуйте, що віджимання дають велике навантаження на суглоби, тому їх не рекомендується виконувати, якщо у вас є проблеми з плечима. Протипоказано дані вправи в тому випадку, якщо ви недавно перенесли травму. Пам'ятайте, що сила зсуву в плечових суглобах збільшується при провалі вниз. Щоб запобігти можливій травмі, слідкуйте за кутом згину руки. Він не повинен бути більше 90 градусів. Існує ряд типових помилок, які загрожують порушенням техніки безпеки і втратою ефективності вправ. В їх числі наступні: - розведення ліктів не назад, а в сторони; - надмірно низькі провали; - округлення плечей і завалювання корпусом вперед; - виконання вправи в неповній амплітуді.

Номер слайду 9

Використані джерела: https://www.msn.com/ru-ru/health/exercise/strength/отжимания-с-хлопком/ss-BBtThMM; https://tsn.ua/blogi/themes/health_sport/yak-pravilno-vidzhimatisya-vid-pidlogi-1330788.html.

Номер слайду 10

Презентацію розробив учитель фізичної культури, початкових класів та Захисту Вітчизни “Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Полтавської міської ради Полтавської області” Бардін А.О.

Номер слайду 11

ppt
Додано
4 липня 2020
Переглядів
636
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку