Презентація "Виготовлення капців з шерсті способом мокрого валяння"

Про матеріал
В презентації представлений матеріал до циклу занять з декоративно-прикладного мистецтва "Виготовлення капців з шерсті способом мокрого валяння".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Виготовлення капців з шерсті способом мокрого валяння».

Номер слайду 2

Робота розрахована на п’ять занять:1 заняття - знайомство з технікою валяння, виготовлення шаблону та розкладка шерсті ; 2 заняття - валяння капців на шаблоні; 3 заняття - валяння капців;4 заняття- обробка краю кантом, пришивання підошви; 5 заняття -декорування виробу.

Номер слайду 3

Фелтинг (валяння шерсті, фільцевання, фільц, набивання) - це особлива техніка рукоділля, у процесі якої з вовни для валяння створюється малюнок на тканині або повсті, об'ємні іграшки, панно, декоративні елементи, предмети одягу або аксесуари. Тільки натуральна шерсть має здатність звалюватися (утворювати повсть). Фелтинг (валяння шерсті, фільцевання, фільц, набивання) - це особлива техніка рукоділля, у процесі якої з вовни для валяння створюється малюнок на тканині або повсті, об'ємні іграшки, панно, декоративні елементи, предмети одягу або аксесуари. Тільки натуральна шерсть має здатність звалюватися (утворювати повсть).

Номер слайду 4

Сухе валяння Застосовується для створення об'ємних виробів - іграшок, фігурок, авторських ляльок, а також картин.

Номер слайду 5

Мокре валяння Підходить для виготовлення панно, одягу, біжутерії.

Номер слайду 6

Шерсть - унікальний натуральний матеріал, єдиний, що володіє здатністю волокнам переплітатися між собою, а потім з'єднуватися при механічному впливі в умовах певної температури і вологості. Види шерсті: Груба овеча (остева) Очіс. Слівер Пофарбована гребінна шерсть Кардочес. Гребінна мериносова шерсть

Номер слайду 7

Матеріали та інструменти для валяння шерсть для валяння (кардочес), підкладка під ламінат, простий олівець, ножиці, мило, плівка.

Номер слайду 8

Виготовлення шаблону 1. Обводимо маркером стопу (або колодку), округляємо лінію краю, приблизно по формі овалу.2. Додаємо 3 см з усіх боків для усадки вовни.

Номер слайду 9

Розкладка шерсті1. Перший шар - горизонтальний.2. Другий шар - вертикальний.3. Викладаємо два шари, змочуємо їх мильним розчином.4. Перевертаємо виріб.

Номер слайду 10

5. Викладаємо шерсть з іншого боку. Розкладка шерсті6. Притираємо.7. Перевертаємо виріб, загорнувши акуратно краї.

Номер слайду 11

Валяння виробу на шаблоні

Номер слайду 12

Формування і усадка капців Відміряємо відстань на два пальці від краю п'яти і робимо манікюрними гострими ножичками невеликий надріз. Формуємо виріб.

Номер слайду 13

Після того як капці набули потрібної форми і розміру вимиваємо їх від мила. Формування і усадка капців Далі капці повинні висохнути.

Номер слайду 14

Матеріали та інструменти для декорування спеціальні голки для валяння, шматочок шкіри або замші, щітка-мат, або звичайна губка, шерсть, яка буде використовуватися для окантовки.

Номер слайду 15

Вирівнювання краю

Номер слайду 16

Вирізання підошви

Номер слайду 17

Пришивання підошви

Номер слайду 18

Види оздоблення виробу сухого валяння об’ємних елементів виготовлених засобами мокрого валяння вишивки гладдю вишивки стрічками. За допомогою:

Номер слайду 19

Декорування капців за допомогою сухого валяння. Готовий ескіз переноситься на виріб. За допомогою спеціальної голки набивається контур.

Номер слайду 20

Декорування капців за допомогою сухого валяння. За допомогою спеціальної голки набивається малюнок.

Номер слайду 21

Виготовлення маку. Декорування капців за допомогою об’ємних елементів

Номер слайду 22

Виготовлення маку

Номер слайду 23

Виготовлення троянди

Номер слайду 24

Виставка робіт

pptx
Додано
25 травня 2020
Переглядів
1014
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку