Презентація. Виховна година для учнів 7 класу на тему: "Культура поведінки школяра"

Про матеріал
Мета виховної години: з’ясувати суть терміну «поведінка», сприяти розвитку культурного рівня учнів; вчити бачити негативні прояви поведінки та корегувати її, допомогти учням усвідомити, що культура поведінки починається з малого; виховувати повагу один до одного. Презентація містить інтерактивну вправу з тригерами "Підтримую чи ні".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КУЛЬТУРА ПОВЕДІНКИ ШКОЛЯРАПідготувала: Полякова Н. О. КЗО «МАРГАНЕЦЬКИЙ БАГАТОПРОФІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-РЕАБІІТАЙНИЙ ЦЕНТР» ДОР

Номер слайду 2

з’ясувати суть терміну «поведінка», сприяти розвитку культурного рівня учнів; вчити бачити негативні прояви поведінки та корегувати її, допомогти учням усвідомити, що культура поведінки починається з малого; виховувати повагу один до одного. МЕТА:

Номер слайду 3

"Поводь себе з іншими так, як хотів би, щоб інші поводилися з тобою".

Номер слайду 4

Вікторина «Добра поведінка»1. Як виник звичай, заходячи до приміщення, знімати ка­пелюха?(Цей звичай виник за часів Середньовіччя, його започат­кували лицарі. Входячи в дім, лицар знімав шолом, даючи цим жестом Зрозуміти господарю: «Я довіряю тобі». Нині, знімаючи капелюха, гість показує господарям, що ста­виться із повагою до них і їхньої оселі. До речі, це правило ввічливості, як і в давнину, стосується лише чоловіків. Жінкам дозволено перебувати в приміщенні в капелюшку, адже він — частина їхнього вбрання, модний аксесуар.)2. Як виник звичай, вітаючись, знімати рукавичку?Цей звичай також започаткували лицарі. Вітаючись, одне з одним, вони знімали рукавичку з правої руки. У такий спосіб вони показували, що не мають наміру застосовувати зброю і ставляться до співрозмовника доброзичливо.)3. Чому вважається неввічливим перебувати в темних оку­лярах під час розмови із кимось?(Якщо під час розмови людина не знімає окулярів, спів­бесідник не бачить її очі й відчуває психологічний диском­форт, адже в нього складається враження, що від нього щось приховують.)

Номер слайду 5

Отже, правила культури поведінки прийшли до нас із давніх часів, і за традицією вони продовжують існувати і служити людям. У наші часи ці давні правила поведінки і прийоми ввічливості виражають повагу до людей. Ввічли­вим потрібно бути не тільки до знайомих, а й до незнайомих людей. До старших і молодших, удома і в школі, на вулиці й у громадських місцях.

Номер слайду 6

Правила поведінки на перерві

Номер слайду 7

Правила поведінки на перерві. Завжди пам'ятай, що ти не один. Намагайся поводити себе так, щоб не заважати іншим людям – учням і вчителям. Ніколи не кричи, не лайся, не смійся голосно, не розмахуй руками. Не кидай на підлогу обгортку від жувальної гумки або цукерки, шкірку від фруктів, лушпайку від насіння. Не жуй жувальну гумку, розмовляючи з товаришем чи дорослим. Не випльовуй жувальну гумку на підлогу, не приліплюй її до стільця, до столу, до стіни, шкільної парти. По коридорах не бігай, пропускай молодших, не товкайся біля їдальні, будь ввічливим. У школі паління заборонено!Не кривдь молодших учнів, не чіпляйся до старших. Бережи власне і шкільне майно, не псуй парти, стільці, стіни, двері — це твій дім. Правильно користуйся туалетом, поважай працю дорослих.

Номер слайду 8

Правила поведінки на уроці

Номер слайду 9

Правила поведінки на уроці.— Старанно вчись, акуратно відвідуй уроки, не запіз­нюйся.— Безперечно виконуй розпорядження вчителів, упов­новажених класного та шкільного колективу.— Під час уроку сиди прямо, не спирайся на парту і не розлягайся, уважно слухай, не займайся сторонніми справами.— Якщо знаєш відповідь на запитання, мовчки підніми руку.— Не «тягнись» і не вигукуй — будь скромним.— Уважно слухай відповідь товаришів, не глузуй з то­вариша, що допустився помилки, неточності у від­повіді.— Будь ввічливим з учителями і товаришами: проси ви­бачення, коли ненавмисне вчинив якусь прикрість, постійно користуйся словами ввічливості.— Допомагай товаришеві в навчанні.— Тримай у чистоті й порядку своє робоче місце в класі, кабінеті, майстерні.— Не затримуй хід уроку, не задавай запитань, які не стосуються теми.— Виправляй відповідь товариша у доброзичливій фор­мі, не підкреслюй своєї переваги. Не псуй книжок — вони тобі дають знання. Не вибігай з класу одразу ж, як тільки пролунав дзвоник. Пам'ятай: дзвоник для учителя!

Номер слайду 10

Правила поведінки у їдальні

Номер слайду 11

Правила поведінки у їдальні Перед прийомом їжі не забудь вимити руки. За столом сиди прямо, не боком, не клади лікті на стіл, ногу на ногу, не підпирай щоку рукою. Не катай кульок із хліба, не криши його, доїдай скоринки. Під час їди не присьорбуй голосно, не дуй на гарячу страву, не стукай ложкою по тарілці. Намагайся їсти беззвучно.Їж акуратно, чиста скатертина на столі — ознака твоєї культурності. Після їжі потрібно приби­рати за собою брудний посуд. Прийом їжі здійсню­вати тільки в їдальні, їсти в коридорах, вестибюлі, кабінетах неприпустимо. Під час їди не захоплюйся розмовами. Поївши, подякуй кухарам за смачну їжу

Номер слайду 12

Учень прогуляв урок. Учень викинув обгортку від цукерки в урну. Учень на перерві штовхнув молодшого учня Учень підняв руку на уроці, коли захотів щось сказати. Учень викинув шматок хліба після сніданку в кущіУчень старанно пише в зошитіУчень образив свого однокласника та спровокував бійку. Учень прибрав за собою брудний посуд та мовчки пішов із їдальніУчень допоміг своєму товаришу розв'язати приклад. Учень під час уроку вийшов з кабінету. Учень привітався із вчителем та посміхнувся йому Учень відмовився допомогти вчителю полити квіти. Учень обізвав свого товариша, коли той помилився на уроціУчень забрав з їдальні яблуко і їв його на уроціУчні 7 класу старанно вчаться та гарно себе ведуть у школі!!!Інтерактивна вправа «Підтримую чи ні»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Отже, яка була тема нашої виховної години?Які головні правила поведінки для себе виокремили?Чи потрібно дотримуватись правил поведінки? Чому?- Чи обіцяєте виправитися і більше ніколи не робити поганих вчинків?

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мельник Ірина Романівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 листопада 2019
Переглядів
3688
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку