презентація виховної години "Гроші у нашому житті"

Про матеріал
презентація виховної години "Гроші в нашому житті" Мета: ознайомити учнів з поняттям “Гроші”, з основними елементами грошової культури; обговорити питання моралі, що пов’язані з використанням грошей. Розширити знання учнів про історію виникнення грошей, їх зміни в різні історичні епохи, про історію впровадження грошей, гривні, розвивати у учнів пізнавальний інтерес, вміння узагальнювати, робити висновки. Виховувати дбайливих господарів у вирішенні своїх грошових питань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІНФОРМАЦІЙНО-ПІЗНАВАЛЬНА ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ ТЕМА «ГРОШІ В НАШОМУ ЖИТТІ» МЕТА: ОЗНАЙОМИТИСЯ З ПОНЯТТЯМ «ГРОШІ», ОБГОВОРИТИ ПИТАННЯ МОРАЛІ, ПОВ’ЯЗАНІ З ВИКОРИСТАННЯМ ГРОШЕЙ, РОЗШИРИТИ ЗНАННЯ ПРО ІСТОРІЮ ВИНИКНЕННЯ ГРОШЕЙ, ІСТОРІЮ ГРИВНІ, НАВЧИТИСЬ БУТИ ДБАЙЛИВИМИ У ВИРІШЕННІ СВОЇХ ГРОШОВИХ ПИТАНЬ.

Номер слайду 2

Гра «Продовжіть фразу» За гроші можна купити годинник,але… За гроші можна купити книгу,але… За гроші можна купити охоронця, але… За гроші можна купити їжу, але… За гроші можна купити будинок, але… За гроші можна купити ліки,але… За гроші можна купити розваги,але… За гроші можна купити ділянку землі, але… За гроші можна купити орден,але…

Номер слайду 3

Історія виникнення грошей 1. Товарообмін

Номер слайду 4

Історія виникнення грошей Монети з металу. Перші монети ,викарбувані в V-VІІ ст.до н.е.

Номер слайду 5

Історія виникнення грошей 3. Паперові гроші Перші паперові гроші були винайдені в Китаї в VІІ столітті.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Гроші країн світу Французский франк Долар США Швецька крона Евро Грузинська ларі Молдавські леі

Номер слайду 8

Чорна скринька Це те, від чого залежить попит і пропозиція. Покупці хочуть бачити її меншою, а продавці-більшою. Що лежить в скринці? Її родичи народилися в 1996 році, вона-у 2001р. На відміну від сестри-близнючки, на якій є руїни Херсонесу, вона буде жити довше. Що лежить в скринці?

ppt
Додано
13 лютого 2021
Переглядів
1601
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку