Презентація виховної роботи

Про матеріал
Відповідно до особистісно орієнтованої спрямованості виховання, в центрі виховного процесу ставлю особистість. На її виховання впливає соціальний простір, а також включення її у різні види діяльності, що сприяє формуванню у них ціннісного ставлення до самої себе та навколишнього світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я – Єфремова Світлана Миколаївна, класний керівник 6 класу Удачненської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Сьогодні я хочу представити вам свій досвід роботи . За фахом я вчитель математики та інформатики. На педагогічній ниві працюю 19 років, з них 19- на посаді класного керівника.2024рік

Номер слайду 2

У роботі класного керівника керуюсь кредом: не вести дітей за собою, а навчити їх самостійно вести себе по життю. Тому працюю над проблемою «Створення виховного середовища, що сприяє формуванню соціальної та моральної компетентності школярів».

Номер слайду 3

Відповідно до особистісно орієнтованої спрямованості виховання, в центрі виховного процесу ставлю особистість. На її виховання впливає соціальний простір, а також включення її у різні види діяльності, що сприяє формуванню у них ціннісного ставлення до самої себе та навколишнього світу.

Номер слайду 4

Моя система виховної роботи з класом ґрунтується на:гуманістичній спрямованості виховного процесу;організації життя колективу на засадах демократизму, самоврядування;залученні учнів до різноманітної творчої та соціально значимої діяльності;психолого-педагогічному супроводі виховання та розвитку дітей.

Номер слайду 5

У своїй роботі як класний керівник прагну створити умови для виявлення найвищих людських якостей, спираюся на закони виховання за В. А. Сухомлинським:радості: геть нудьгу, посмішка на обличчях дорослих і дітей;краси: будь красивим сам і бережи красу навколо;доброти: будь чуйним і уважним до людей;працьовитості: працюй сам і поважай працю інших людей;дружби: хочеш мати друга – будь ним;поваги: якщо хочеш, щоб тебе поважали, – поважай інших;ввічливості: кожний твій вчинок відображається на інших людях; не забувай, що поряд з тобою людина;відповідальності: кожний повинен бачити наслідки своїх вчинків і відповідати

Номер слайду 6

Соціальна активність учнів формується в ході залучення дітей до різноманітних справ та заходів. Мої учні – постійні і активні учасники та призери загальношкільних та позашкільних конкурсів, змагань, виставок. 

Номер слайду 7

Одним із важливих чинників створення виховного простору, який сприяє формуванню соціальних компетентностей учнів, є робота учнівського самоврядування. Модель учнівського самоврядування, яка склалась у нашому класі

Номер слайду 8

Важливу увагу приділяю індивідуальній роботі з учнями.

Номер слайду 9

Одним із найактуальніших напрямів роботи класного керівника є налагодження ефективної співпраці з батьківською громадськістю. Моя система роботи з батьками включає такі напрямки: вивчення виховного потенціалу сімей; підвищення рівня педагогічної культури батьків;безпосереднє залученню батьків до навчально-виховного процесу;вироблення єдиного виховного впливу на дитину з боку батьків і школи.

Номер слайду 10

Щоб активніше залучити батьків до процесу виховання, практикую поряд із традиційними інноваційні форми роботи. Для прикладу, на підсумкових батьківських зборах проводжу мультимедійні презентації роботи класу (з використанням фото-, відеоматеріалів). Залучаю батьків до навчально-виховного процесу. Батьки надають допомогу в організації класних заходів.

Номер слайду 11

Класний керівник творить найбільше багатство суcпільства -Людину... В. О. Сухомлинський

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
21 лютого
Переглядів
57
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку