Презентація "Вікно в природу"

Про матеріал

Презентація створена за позакласним заходом Мірошко О.І.: екологічна гра - вікторина "Вікно в природу" (5 - 6 клас). Грамоту, розроблену до даного виховного заходу, додаю

Зміст слайдів
Номер слайду 1

МЕТА: виховати культуру поведінки на природі (не забруднювати довкілля побутовими відходами, не створювати шуму); навчити правил поведінки в природному середовищі (не підпалювати суху траву, не вирубувати дерев, не витоптувати лікарських рослин, не руйнувати пташині гнізда); розвинути уміння логічно висвітлювати свої думки під час «гри»; навчити взаємоповаги один до одного та до навколишнього оточення. ВІКНО В ПРИРОДУЕКОЛОГІЧНА ГРА-ВІКТОРИНАХороший еколог – той, хто бачить далеко вперед і не дуже-то вірить у прогрес, науку й техніку. Ж.І. Кусто

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Можна сказати, що у тварин є права і вони розумні, бо вони є частиною природного закону. Ж.-Ж. Руссо. Конкурс «Чи знаєте ви…»Яка сова полює вдень? (Полярна)Який птах живе довше за всіх? (Ворон)Пташенятка якого птаха шиплять із гнізда, як змії? (Пташенята крутиголовки)Хто носом дерева саджає? (Сойка)Хто змінює шубу два рази на рік? (Заєць-біляк)Який птах може літати хвостом вперед? (Колібрі)Коли їжак не колеться? (Новонароджений їжак)Хто спить униз головою? (Кажан)

Номер слайду 4

Можна сказати, що у тварин є права і вони розумні, бо вони є частиною природного закону. Ж.-Ж. Руссо. Конкурс «Чи знаєте ви…»Якій тварині поставлено 5 пам’ятників? (Жабі)У кого щодня ростуть зуби? (у бобра, зайця)Який птах вище за всіх літає? (орел)Скільки ніг у павука? (8)Скільки крил у мухи? (одна пара)Сліпими чи зрячими народжуються зайці? (зрячими)Чи вміють слони плавати? (так)Де у коника вухо? (на нозі)

Номер слайду 5

Конкурс «У світі…»1. Коли бобри будують свої житла: Вранці; Вночі; Вдень?2. Хто корисніший: Жук-олень; Травневий жук; Жужелиця? 3. Назвіть місяць, коли в сови з’являються пташенята: Квітень; Червень; Травень?4. Хто швидше за всіх бігає: Антилопа; Гепард; Вовк?5. Хто швидше за всіх літає: Ластівка;  Орел; Стриж? 6. Як рятується від ворогів австралійська єхидна: Забирається на дерево; Закопується в землю; Пірнає у воду?

Номер слайду 6

Скільки років землі – і мільйон, і мільярд,А яка вона й досі ще гарна. Л. Костенко. Конкурс «У світі рослин»Яка квітка має ім’я зірки?(Айстра)Яка квітка завжди стежить за сонцем?(Соняшник)Яка квітка символізує балакучість?(Дзвіночок)Яку синеньку квітку римляни називали «царською»?(Волошка)Яка квітка лікує серце?(Конвалія)Яка рослина багата на вітамін С?(Шипшина)Яка рослина лікує рани?(Подорожник)Яку лікарську рослину визначають навіть сліпі?(Кропива)

Номер слайду 7

Вікторина. Який художній твір про кішок може бути рекламою страхування житла?(С. Маршак «Кицин дім»)Який кіт постійно носить окуляри?(Кіт Базиліо. О. Толстой. «Буратіно»)У якій книзі дія відбувається у Квітковому місті?(М. Носов. «Незнайко та його друзі»)Які комахи не захотіли поділитись із Вінні-Пухом своїм продуктом?(Бджоли)«Стежками літературних творів і мультфільмів»

Номер слайду 8

Батько-та-вітчим(Мати-й-мачуха)Цукорниця(Кислиця)Мар’я-кава(Іван-чай)Огородник(Пустинник)Трава безсоння(Сон-трава)ПЕРЕВЕРТНІ

Номер слайду 9

Конкурс «Якій тварині належить хвіст?»За допомогою хвоста вона плаває(Риба)За допомогою хвоста він повзає по дну річки(Рак)У нього хвіст замість керма(Птах)Завдяки хвосту ця тварина відштовхується від землі та стрибає далі за всіх, а також сидить, опираючись на хвіст(Кенгуру)У цієї тварини хвіст – додаткова рука(Мавпа)Ця тварина використовує хвіст, як кермо, перестрибуючи з гілки на гілку(Білка)У цієї тварини хвіст – мухобійка (Корова, кінь)У разі небезпеки ця тварина відкидає його(Ящірка)

Номер слайду 10

Пам’ятка поведінки в природіКожен зелений листочок, кожна травинка виділяє в повітря кисень. Ним ми дихаємо, без нього не має життя. Не топчи, не зривай рослину!Найкраща квітка та, що квітує там, де зросла. Не губи її!Не галасуй у лісі чи парку. Ти злякаєш пташку, вона злетить з гнізда, яєчка захолонуть, і з них ніколи не вилупляться пташенята. Краще послухай голоси природи!Якщо ти знайшов гніздечко – не чіпай його. Поспостерігай за ним потайки, і ти помітиш багато цікавого!Не лови барвистих метеликів, вони схожі на казкові «літаючі квіти», вони нікому не завдають шкоди. Щоб згубити молоде дерево, потрібні хвилини, а виростити – роки. Не ламай дерев!

Номер слайду 11

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ

pptx
Додано
4 травня 2018
Переглядів
1164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку