Презентація "Використання цифрових інструментів GOOGLE для організації навчання в початкових класах за дистанційною формою"

Про матеріал
Презентація "Використання цифрових інструментів GOOGLE для організації навчання в початкових класах за дистанційною формою" може бути використана вчителями початкових класів під час підвищення кваліфікації
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИКОРИСТАННЯ ЦИФРОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ GOOGLE ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАННЯ В ПОЧАТКОВИХ КЛАСАХ ЗА ДИСТАНЦІЙНОЮ ФОРМОЮГалина Турта,вчителька початкових класів Степівської гімназії Воскресенської селищної ради. Миколаївської області

Номер слайду 2

ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ = СПІВПРАЦЯ Доставка інформації від тих, хто надає освітні послуги, до тих, хто їх отримує. БАТЬКИВЧИТЕЛІЗДОБУВАЧІ ОСВІТИ

Номер слайду 3

ЯК ПРАВИЛЬНО ОРГАНІЗУВАТИ?ЕТАПИ планування мотивація моніторинг

Номер слайду 4

Переваги застосування додатків Google Простота у використанні. Вільний та швидкий доступ до документів та матеріалів з будь-якої частини світу. Можливість організації спільної роботи з колегами та учнями в онлайн-режимі. Можливість організації освітнього процесу для дистанційного навчання (створення та призначення завдань для опрацювання учнями, перевірка виконання завдань, надання зворотного зв’язку, застосування диференційованого підходу тощо). Можливість отримання додаткової освіти. Можливість створення власних освітніх ресурсів. Безкоштовність.

Номер слайду 5

Google Workspace for Education– надійне шифрування та безпечну автентифікацію; – систему інструментів для професійної діяльності освітян; – авторизований доступ учасників освітнього процесу; – безпечне середовище, відсутність сторонньої реклами; – можливість організації управлінської, освітньої, методичної та організаційної діяльності; – можливість інтеграції стороннього програмного забезпечення.

Номер слайду 6

Google Classroom – хмаро орієнтована платформа, організована спеціально для навчання, доступна для всіх власників особистого облікового запису Google.

Номер слайду 7

Google Drive – хмарне сховище даних, яке належить компанії Google Inc, що дозволяє користувачам зберігати свої дані на серверах у хмарах та ділитися ними з іншими користувачами хмар в Інтернеті. Google Документи – це додаток, що дозволяє створювати й форматувати документи, а також працювати з ними спільно з іншими користувачами. Цей сервіс містить широкий набір зручних інструментів для редагування і оформлення документів.

Номер слайду 8

Google Презентації – це додаток для створення та редагування презентацій у віртуальному просторі. Google Таблиці – це додаток для створення, редагування і спільного використання разом з іншими користувачами.

Номер слайду 9

Google Календар - онлайновий сервіс для планування зустрічей, подій і справ з прив'язкою до календаря. Можливе спільне використання календаря групою користувачів. Google Нотатки - сервіс виглядає як набір кольорових нотаток, в яких може знаходитись текст, посилання, малюнки, списки тощо.

Номер слайду 10

Google Форми доцільно використовувати для створення опитувань, тестів, вікторин, веб-квестів. Їх важлива перевага — негайний зворотній зв'язок. Google Перекладач— сервіс компанії Google, що дозволяє автоматично перекладати слова, фрази та web-сторінки з однієї мови на іншу.

Номер слайду 11

Google Sites – сервіс для створення і розміщення сайтів в інтернеті. Google Meet - застосунок для спілкування в режимі реального часу (у форматі відео зустрічей).

Номер слайду 12

Google Jamboard – інтерактивна віртуальна дошка, яка дозволяє вчителю демонструвати ключову інформацію під час уроку в Zoom чи Google Meet, а також одночасно взаємодіяти з усім класом чи окремою групою школярів у режимі реального часу.

Номер слайду 13

Висновки. Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій є важливим завданням сучасної освітньої системи. Особливу увагу привертають сервіси Google – набір хмарних служб, які допомагають учителям і здобувачам освіти продуктивно працювати і спілкуватися, де б вони не знаходилися і якими б пристроями не користувалися. Прості в налаштуванні, використанні та управлінні інструменти дозволять зосередитися на тому, що дійсно важливо. 

pptx
Додано
22 листопада 2023
Переглядів
450
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку