Презентація "ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНОЇ ДОШКИ В СУЧАСНОМУ ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ"

Про матеріал
Інтерактивна дошка дає змогу викладачеві поєднати два різні інструменти: екран для відтворення інформації і традиційну маркерну дошку. Інформація відтворюється на екрані за допомогою мультимедійного проектора, підключеного до того ж комп'ютера, а спеціальні ручки, інші тверді предмети чи палець руки можуть бути використані для написання на екрані тексту, проведення різних ліній та їх видалення електронною гумкою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ОДЕСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ»ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНОЇ ДОШКИ В СУЧАСНОМУ ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІПідготувала: Петрушкіна Л. В. Не передати знання, а навчити вчитися Моє педагогічне кредо:

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Інтерактивна дошка - це сенсорний екран, приєднаний до комп'ютера, зображення з якого передає на дошку проектор. Інтерактивна дошка працює як частина системи, в яку входять комп'ютер і проектор. Така система називається мультимедійним комплексом. Схема роботи системи така: проектор, приймаючи сигнал від комп'ютера, проектує зображення на інтерактивну дошку. Інтерактивна дошка працює одночасно як екран і пристрій введення даних: комп'ютером можна керувати, торкаючись до поверхні дошки.

Номер слайду 4

Основні способи використання інтерактивної дошки це:управління комп'ютером без використання самого комп'ютера;можливість робити позначки й записи поверх виведених на екран зображень;створення малюнків, схем і карт під час проведення уроку;спільна робота над документами, таблицями або зображеннями ;робота з інтерактивною дошкою як зі  звичайною, але з можливістю зберегти результат, роздрукувати зображення на дошці на принтері;наочне моделювання об’єктів усіх типів і форматів на полі дошки;редагування інформації в реальному часі;демонстрація роботи одного здобувача освіти всім іншим в класі;демонстрація навчальних відеороликів;створення малюнків на інтерактивній дошці без використання комп'ютерної миші.

Номер слайду 5

ІНТЕРАКТИВНІ ДОШКИ – ЦЕ ЗРУЧНОНа дошці можна розміщувати текст, зображення, мультимедійні файли, посилання, вправи. Створену дошку можна розмістити в соціальних мережах, зберігати у форматі PDF, вставити у блог чи в Classroom.

Номер слайду 6

Інтерактивна дошка дає змогу викладачеві поєднати два різні інструменти: екран для відтворення інформації і традиційну маркерну дошку. Інформація відтворюється на екрані за допомогою мультимедійного проектора, підключеного до того ж комп'ютера, а спеціальні ручки, інші тверді предмети чи палець руки можуть бути використані для написання на екрані тексту, проведення різних ліній та їх видалення електронною гумкою.

Номер слайду 7

СТВОРЕННЯ ЕЛЕКТРОННОГО СУПРОВОДУ УРОКУLearning. Apps.org – онлайн-сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Їх можна використовувати в роботі з інтерактивною дошкою, або як індивідуальні вправи для здобувачів освіти. Донедавна на сайті http://learningapps.org/ не було доступної української версії інтерфейсу. Зараз українську мову додано до переліку мов інтерфейсу сервісу: перекладені загальні текстові рядки та всі рядки, що стосуються різноманітних вправ. На сайті доступна велика база завдань, розроблених учителями з різних країн для усіх предметів шкільної програми, а також поступово наповнюється база професійної освіти. Кожен із ресурсів можна використати на своєму уроці, змінити під власні потреби, розробити схожий чи зовсім інший навчальний модуль. Вправи на сайті подаються у зручному візуальному режимі сітки зображень, навівши на які вказівник миші можна побачити тип вправи та її рейтинг на сайті (залежить від кількості переглядів та оцінок користувачів).

Номер слайду 8

Створення акаунту в онлайн-середовищі Learning. Apps: 

Номер слайду 9

РЕЖИМ "ПЕРЕГЛЯД ВПРАВ"Перш ніж розпочати створення власних інтерактивних завдань з колекції шаблонів, пропонованих сайтом, краще познайомитися з галереєю сервісу. Для цього треба натиснути «Перегляд вправ», вибрати навчальний предмет і ознайомитись з роботами колег: обрати в полі "Категорія" необхідну предметну галузь (ці галузі вказують автори при створенні вправи). Пошук потрібної вправи можна звузити за допомогою визначення рівня - від дошкільної освіти до післядипломної освіти за допомогою переміщення бігунка: 

Номер слайду 10

РЕЖИМ "СТВОРЕННЯ ВПРАВИ"Ліна Петрушкіна

Номер слайду 11

СТВОРЕННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ВПРАВ – ЦЕ ПІЗНАВАЛЬНО, ЦІКАВО, ЗРУЧНОІнтерактивні завдання можна використовувати на уроках, вдома. Здобувачі освіти можуть здобути, перевірити й закріпити свої знання в ігровій формі, що сприятиме формуванню пізнавального інтересу.

Номер слайду 12

ЯКУ ІНФОРМАЦІЮ РОЗМІЩУЮ

Номер слайду 13

 Головними перевагами використання інтерактиних дошок є: Великий екран, що дозволяє реалізувати один з найважливіших принципів навчання – наочність. Сенсорна панель, що дозволяє миттєво реагувати на дії викладача. Зручні кольорові маркери, призначені для виділення головного в ході пояснення матеріалу. Заняття з використанням інтерактивних дошок сприять збільшенню творчості здобувача освіти, підвищує мотивацію, значно покращує чіткість в організації роботи класу або групи учнів. Підвищується активність здобувачів освіти. Економія часу: потрібну інформацію здобувач освіти може побачити на дошці, в той час як викладач її просто пояснюєІнтерактивні дошки сприяють зацікавленості здобувача освіти у навчальному процесі. Використання у навчальному процесі відразу різних матеріалів: зображення, звуку, відео, ресурсів Інтернету та інших матеріалів. Сприяє оперативному контролю знань та можливості дистанційного навчання надання великих можливостей для участі в колективній роботі, розвитку особистих і соціальних навичок.

Номер слайду 14

Недоліків при роботі з інтерактивною дошкою досить мало. Особливо я, змогла виділити лише один: для підготовки заняття з інтерактивною дошкою треба більше часу та сил, ніж до звичайного. Навіть, якщо ви готуєте презентацію і вставляєте туди відео, у вас вийде лінійна презентація, яку ви зможете перемотувати вперед та, за бажанням, назад. Ви не зможете нічого в ній, по ходу заняття, поміняти. не вийде. Але, скажімо, MS Power. Point має функцію, що дозволяє робити ремарки під час показу слайдів — грубо кажучи, малювати по них. І вам не треба підходити до комп’ютера і брати в руки мишку. Залишаючись коло дошки, ви не втрачаєте контакт з аудиторією.

Номер слайду 15

ПІДСУМКИКреативність сучасного вчителя виявляється у прагненні й умінні перетворити навчальну працю на свято особистих досягнень і радісних відкриттів кожного здобувача освіти, у здатності йти в ногу з часом, відхилятися від традиційних схем викладання, не боятися опробовувати новітні технології.

Номер слайду 16

ДЯКУЮ ВСІМ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Палажченко Володимир
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
11 січня 2021
Переглядів
7851
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку